Kahramanmaraş'ta 580 dönümlük rekreasyon projesinin içerisine 65 dönümlük "Avrupa'nın en büyük" havuzunun yapılması için çalışmalara başlandı.

Merkez Onikişubat Belediyesince rekreasyon projesi çerçevesinde, Hasancıklı Mahallesi'nde Menzelet ve Sır Barajı civarındaki 580 dönümlük alanda başlatılar çalışmalar sürüyor.

Projenin içinde düğün salonları, nikah sarayları, uğur böceğinden kelebek parkına, Aqua parklardan Disneylandlara, tenis kortlarından, konser salonlarına ve hobi evlerinden kafelere kadar bölümler yer alıyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaptığı açıklamada, projenin en önemli fonksiyonu olan havuz kısmının yapımı ve buranın teknofizik olarak temizlenmesiyle ilgili dünyanın en büyüğü Şilili firma yetkilleriyle görüşme yaptıklarını söyledi.

Dünyadaki havuzları en mükemmel ve ekonomik temizleyebilen dev firmayla anlaşma yaptıklarını dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

"Bizim projemizin odak noktası olan havuza da böylelikle başlamış olduk.Yurt dışından gelen arkadaşlarımız alanı yerinde gördüler. Orada zemin etüdlerini süratle yaptık. Buranın değerlerine kendilerine verdik. Bu projenin en önemli kısmı olan havuzu ihale ederek süratle başlamış olacağız. Uluslararası bir firmayla karşılıklı anlayış içerisinde birlikte Türkiye'nin değil Avrupa'nın en büyük havuzunu gerçekleştirmiş olacağız. Avrupa'nın en büyük havuzunu Kahramanmaraş'a yapıyoruz. Böyle güzellikle Kahramanmaraşımıza lazımdı. Bu güzellikleri kentimizin güzel insanlarına inşallah yaşatacağız." 

Mahçiçek, 65 dönümlük havuzun Avrupa'nın en büyüğü olacacağını, bu alanda yapılmış en büyük havuzun 62 dönüm olduğunun tespitini yaptıklarını belirterek, Avrupa'nın daha ilerisinde bir projenin Kahramanmaraş'a yakışacağını vurguladı.

Mahçiçek, şunları kaydetti:

"Burası Avrupa'nın en büyüğü ve büyük Türkiye'ye de böyle büyük ve öncü projeler de lazım. O öcü projelerden bir tanesini Onikişubat Belediyemiz gerçekleştirecek. Kahramanmaraş'ta böyle güzel bir rekreasyon alanımız yoktu. Küçük bir bisiklet ve yürüyüş yolu yaptık bunun ne kadar ihtiyaç olduğunu ve medeni bir ihtiyaç olduğunu hep beraber gördük. Bunun gibi medeni ihtiyaçları dinlenme alanlarının, rekreasyon olanlarının Kahramanmaraşımıza kazandırılması lazımdı."

Toplam projenin içiresinde çok sayıda bölümlerin bulunduğuna dikkat çeken Mahçiçek, onları da yapıp gerçekleştirdikçe hep beraber Kahramanmaraş'ın, güzel projeleri, Türkiye'de öncü projeleri yapabilen bir belediyenin bu kentte olduğunu sözlerine ekledi.   

Editör: Haber Merkezi