Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği tarafından, avcı adayları için kurs düzenlenecek

Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü onayıyla Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve avcılar kulübü işbirliğinde verilecek avcı eğitim kursu için kayıtların başladığını söyledi.

Avlanmak İçin Sertifika Şart

Dernek Başkanı Öztürk, avlanmak isteyenler için av belgesi almanın yasal bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Öztürk, "Avcılarımızın bu kursa katılarak sertifikalarını almaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın kurslarımıza katılması için tüm kolaylığı sağlıyoruz. 7 gün sürecek kurs kapsamında kursiyerlere avcılık, temel ilk yardım ve hayvan varlığı konularında eğitim verilecek. Vatandaşlarımızın yasal çerçevede avlanabilmesi için mutlaka sertifika alması gerekiyor" dedi.

1 hafta sürecek kursun sonunda kursiyerlere avcı eğitimi kurs bitirme belgesi verileceğini ifade eden Dernek Başkanı Abdullah Öztürk, " Kurs, Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneğimizin hizmet binamızda verilecek. Belge almak isteyen avcılarımız derneğimize gelerek kayıt yaptıracak. Yaklaşık 1 hafta sürecek olan kursa katılan ve başarı elde eden kursiyerlere avcı eğitimi kurs bitirme belgesi verilecek. Avcı eğitim kursuna katılmak isteyen vatandaşlarımız derneğimize gelerek kayıt yaptırabilirler.Kayıt yaptırmak için gelen vatandaşlarımız yanlarında kimlik fotokopisi, diploma fotokopisi ve ikametgah bulundurmaları gerekmekte.Tüm avcı adaylarımızı kursumuza katılarak belge almaya bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi