Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, TBMM’de, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğl'nu ve Kahramanmaraş Milletvekillerini ziyaret etti.

Afşin Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara’da, Cumhurbaşkanı Danışmanı Sefer Turan, Kahramanmaraş milletvekilleri, İlker Çitil, Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Veysi Kaynak, Celalettin Güvenç, Mehmet Uğur Dilipak, Fahrettin Oğuz Tor’u meclisteki odalarında ziyaret ederek Afşin Eshab-ı Kehf plaketi verildi.

Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Nusret Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sıtkı Gönen ve Ticaret Odası üyesi Koray Kıraç’ında hazır bulunduğu ziyarette ilk olarak,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ziyaret edildi.

Bakanlarla sohbet eden yönetim kurulu üyeleri Afşin’e yapılacak projeler hakkında bilgi aldı.

Afşin’e iki Bakan’ı davet eden Bekir Sıtkı Can, Bakanlarımızı Afşin’de misafir olarak ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Bakan Ramazanoğlu, ilerde yapacağı Kahramanmaraş gezisinde, Afşin’e mutlaka yer ayıracağını belirterek, Afşin’i görmek istediğine değindi.

Bakan Ünal, Afşin’deki Eshab-ı Kehf’in manevi değerinin büyük olduğunu belirterek,  Türkiye genelinde tanıtım için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Eshab-ı Kehf’in manevi ve imajına uygun bir şekilde tanıtım yapılmasına öncülük edeceklerini de belirten Bakan Ünal, 2016 yılındaki UNESCO asıl listesine girdirmek için gayret göstereceklerini belirtti.

 

 

Editör: Haber Merkezi