Afşin Belediyesi tarafından yapılan, eski Milletvekili Atilla İmamoğlu'nun isminin verildiği parkın açılışı 4 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek.
Afşin Belediyesi, Afşinbey Mahallesi Yeşilevler Mevkiine 20 dönümlük alana yapılan Atilla İmamoğlu Parkı'nın açış töreni için çalışmalarını sürdürüyor. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, belediye olarak ilçe halkının daha temiz, daha güzel bir ilçede yaşaması için çalıştıklarını ifade etti.

4 Aralık Cuma günü açılışın yapılacağını kaydeden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Belediyemiz tarafından, yeşilevler mevkiine inşa edilen ve merhum hemşerimiz " Atilla İmamoğlu"nun ismini verdiğimiz parkın açılışına tüm Afşinli vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

Atilla İmamoğlu'nun Afşin'de çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Güven, " O erdemli ve dürüst siyaseti düstur edinerek ülkesine, milletine ve hemşerilerine hizmeti kutsal bir görev sayan Afşin sevdalısı bir insandı. Bizde Belediye olarak halkımızın hizmetine kazandırdığımız parkımıza Atilla İmamoğlu"nun adını vermek istedik" açıklamasında bulundu.

Atilla İmamoğlu kimdir?

10 Şubat 1939 yılında Afşin'de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Afşin'de, lise öğrenimini Kahramanmaraş ve Ankara'da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nde yaptı. Askerlik sonrası kısa bir süre Danıştay'da çalıştıktan sonra memuriyet hayatına TBMM'de devam etti. Millete hizmetin en etkin yolunun siyaset olduğunu düşünerek siyasete atıldı ve 02.06.1968 yılında Afşin Belediye Başkanı seçildi. Başkanlık görevi devam ederken milletvekilliği için adaylığını koyarak 12.10.1969 yılında milletvekili seçildi ve 1973 yılına kadar 14. Dördüncü Dönem Kahramanmaraş Milletvekili olarak görev yaptı. Milletvekilliği görevinin sona ermesine müteakip TBMM'deki memuriyetine geri döndü ve 1982 yılında emekli oldu. Yeniden aktif siyasete girerek 29.11.1987 yılında Kahramanmaraş milletvekili seçildi ve 1987-1991 yılları arasında bir dönem daha parlamentoda görev yaptı. 1992-1995 yılları arasında Türkiye Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 

7 Temmuz 2014'te Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Editör: Haber Merkezi