Afşin Belediyesi tarafından Afşinbey Mahallesine yapılan “Atilla İmamoğlu Parkı” dualarla açıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 18. Dönem Milletvekilliği ve 1968-1969 yılları arasında da Afşin Belediye Başkanlığı yapan Atilla İmamoğlu'nun ismi, Afşin Belediyesi tarafından Yeşilevler mevkiine yapılan 20 dönümlük parka verildi.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilli Mehmet İlker Çitil, “ Bu parkın Afşin’imizin ve vatandaşlarımızın hizmetine kazandırılmasına vesile olan Fatih Başkanımıza ve emekleri bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan parka Atilla İmamoğlu’nun isminin verilmesinin çok anlamlı olduğuna işaret eden Çitil, “ Atilla İmamoğlu Ağabeyimize rahmetler diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte Atilla İmamoğlu’nun ismi belediyemiz tarafından yapılan bu parkta yaşayacak”  diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Biz bu yolculuğa çıktığımızda Afşin'in tüm sorunlarını tespit etmiştik. Teknik arkadaşlarımızdan oluşan bir ekiple  Afşin'de sırayla ne yapacağız tek tek belirlemiştik. İşte o alanlardan birindeyiz. Burası biliyorsunuz kaderine terk edilmiş Afşin tabiri ile "küllük" olarak kullanılan, çöplerin, değişik olumsuzlukların bir arada bulunduğu bir ortamdı. Biz 20 dönümlük alanı kafamıza yazmıştık  ve burayı yapılacak işler arasına almıştık.Çok şükür bugün Atilla ağabeyimizin isminin yaşayacağı parkı hep beraber açıyoruz” açıklamasında bulundu.


Maddi imkanları bol olan bir belediye olmadıklarına değinen Başkan Güven, “ Afşin Belediyesi olarak elimizde çok fazla imanımız yok. Bu nedenle burada parkta gördüğünüz taşların, oyun guruplarının, bankların hemen hemen tamamını kendi imkanlarımıza bir araya getirdik. Satın alamadığımız her şeyi Belediye bünyesinde üretme gayretinde olduk. Piknik masalarımızı, banklarımızı, taşlarımızı bordürlerimizi kendimiz ürettik. Çiçekleri kendimiz üretiyoruz seralar kurduk kışlık ve yazlık çiçeklerimizi kendimiz üretiyoruz. Seçim beyannamesin de demiştik ki Afşin'i yeniden Yeşil Afşin yapacağız demiştik. Bu sözümüzü tutmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

İmamoğlu Ailesi ve Muhtardan, Başkan Güven’e Teşekkür

Afşinbey Mahalle Muhtarı Muzaffer Karabulut, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e mahallelerine kazandırılan park için teşekkür etti. Karabulut, çok uzun zamandır mahalleye bir park yapılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Eski Milletvekili İmamoğlu’nun oğlu Mehmet Sait İmamoğlu, “ Şuanda üzerinde bulunduğumuz parka sevgili babam Atilla İmamoğlu’nun isminin verilmesine vesile olan Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e, belediye meclisi üyelerimize ve tüm Afşin halkına İmamoğlu ailesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Parkın açılışına, İmamoğlu’nun ailesinin yanı sıra, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

20 Dönümlük Park, yediden yetmişe herkesi mutlu etti

Afşin Belediyesi tarafından Afşinli vatandaşların hizmetine kazandırılan Atilla İmamoğlu Parkı yediden yetmişe bütün mahalle sakinlerini sevindirdi.

Afşin’de en çok toplu konutların bulunduğu ve uzun zamandır atıl durumda bulunan 20 dönümlük alanın park olarak dizayn edilmesi mahalle sakinlerinin takdirini kazandı.

Atilla İmamoğlu Parkının açılışına katılan vatandaşlar Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e teşekkürlerini ilettiler.

 

Editör: Haber Merkezi