Kahramanmaraş’ta başlatılan ‘Atıkları Sevgi ile Eyleme Dönüştürüyoruz’ projesiyle Türkoğlu ilçesindeki okullarda toplanan atık malzemeler işlendikten sonra çocuklara kırtasiye malzemesi olarak geri dönüyor. Proje kapsamında ilçedeki 52 okulda ilkokul birinci sınıf öğrencilerine bin adet çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Türkoğlu Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında geri dönüştürülen çanta ve kırtasiye malzemeleri, Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda düzenlenen törenle birinci sınıf öğrencilerine dağıtıldı. Törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Uğur Dilipak, öğrencilere dağıtılan çantaların içerisinde, öğrencinin okulda ihtiyaç duyabileceği tüm malzemelerin bulunduğunu söyleyerek Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a teşekkür etti.

 Başkan Osman Okumuş ise öğrencilerin ve öğretmenlerin 2015-2016 eğitim-öğretim yılını kutlayarak şöyle konuştu:

“Bu eğitim günlerinin ilk günleri olduğundan hepsi neşeli, bizler de Türkoğlu Belediyesi olarak öğrencilerimizin eğitimlerinde her zaman yanlarındayız. Sizler de biliyorsunuz belediye olarak çocuklarımız için yaptığımız birçok projelerimiz var. ‘Erkekliğe İlk Adım Projesi, ‘Hoş Geldin Bebek Projesi’ ve bin adet çanta ve kırtasiye yardımını bugün itibari ile başlatmış bulunuyoruz. Çocukluğu ve eğitimi sağlam temellere dayanan Türk neslinin önümüzdeki yıllarda daha kalıcı, daha güzel nesiller ortaya çıkaracağını belediyemiz olarak düşünüyoruz. Bu vesile ile hem alt yapı çalışmalarında hem de eğitim çalışmalarında bütün öğrencilerimizin yanındayız. Ben de mesleği öğretmen olan bir belediye başkanı olarak bütün öğretmenlerimizin ve müdürlerimizin her zaman yanındayız, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.”

Çanta ve kırtasiye dağıtımının bu hafta içerisinde ilçedeki 52 okulda tamamlanması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi