Kitap Mütalaası etkinlikleri, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde “düşünmeye ve hakkı söylemeye cesaret eden” okurların destekleriyle başlıyor.

Atasoy Müftüoğlu’nun yıllardır süren fikir mücadelesi boyunca özenle seçtiği ve okunmasını tavsiye ettiği kitaplar, Kitap Mütalaası etkinliği kapsamında okurlarla buluşuyor. 12 ay boyunca her ay bir kitabın okunup istişare edileceği etkinliklerin ilki, 6 Mart Pazar günü talep olan her şehirde düzenlenecek.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Kitap Mütalaası Genel Koordinatörü Abdulğaffur Yılmaz şunları söyledi:

“Amacımız, günümüzün en önemli mütefekkirlerinden Atasoy Müftüoğlu’nun tavsiyeleri doğrultusunda kitaplar okumak; bu şekilde günümüzü ve dünyayı anlamak. Müslümanların bugün içerisinde yaşadığımız çağın ve durumun vehametini tam olarak anlayamadığını düşünüyoruz. Bu etkinlik yoluyla gücümüz nispetinde ümmetin sorunlarına dikkat çekmek, hep birlikte istişare yoluyla sorunlarımıza çözüm bulmayı amaçlıyoruz.Etkinliklerimizin temel noktasını, ‘bugün konuşulması gerekenleri konuşmak’ şiarı oluşturuyor. Ayrıntılara ve isimlere takılmadan, İslami ve eleştirel bir bakış açısıyla okuduğumuz kitaplar yoluyla, bir bütünlük çerçevesinde, bugün ve hemen konuşmamız gerekenleri konuşacağız.”





Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgilere, okunacak kitapların listesine, etkinliklerin gün ve saat bilgilerine, adresinden ulaşılabilir.

Editör: Haber Merkezi