Ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 15. yılında Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesindeki mezarı başında anıldı.

Birbirinden değerli türküleri 453 plak, 50 kasette seslendiren, 9 kitap yazan, hayatı ve yaşadıkları 2 belgesele konu olan ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif ölümünün 15. yıldönümünde anıldı.

Mazuni'nin çilehanedeki mezarı başında yapılan anma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Mazuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni ve çok sayıda seveni katıldı.

İki Büyük Sevdası Vardı

Törende kısa bir konuşma yapan CHP'li Öztunç, "Bu topraklarda onurlu bir direniş onurlu bir ozan arıyorsanız benim hemşerim olmasından ve onunla aynı asırda yaşamaktan büyük onur duyduğum Aşık Mahzuni Şerif'e bakmak gerekir. Aşık Mahzuni hakka yürümeden önce bir programda şöyle demişti; 'Ben hayattayken bana verilen her selam, ben öldükten sonra ahiretimin tamamını kapsar.' Sadece halkın sorunlarını, ezilmişin sorunlarını değil aynı zamanda bir sevgi ozanıydı, sevdaya dair de söylerdi.. Benim Mahzuni'den aldığım bir öğüttür bu; hayattayken birbirimizi sevelim, üzmeyelim ve ne olursa olsun bir selamı esirgemeyelim. Mahzuni babanın deyimiyle hayattayken verilen bir selam hepimizin ahiretini kapsar.Mahzuni Şerif Afşin'de Perçenek'te başlamıştı göçüne ve Hacıbektaş'ta ekildi. Neden Hacıbektaş; çünkü Ali aşkıyla doğdu. İki büyük sevdası vardı biri Hacıbektaş; diğeri de sarı saçlım mavi gözlüm diye hitap ettiği Mustafa Kemal Atatürk. Her aydın gibi Aşık Mahzuni de hem Hacıbektaş'ı sevmiştir hem de bu toprakların kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü " ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi