Afşin Askerlik Şubesi Başkanlığı, Afşin’de silah altına alınacak gençlere yoklama duyurusu yaptı.

Asker adayı 1998 doğumlu gençlerin cezalı duruma düşmemeleri için 31 Ocak 2018 tarihine kadar Afşin Askerlik Şubesine uğramaları gerektiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“1998 doğumlu gençler 31 ocak 2018 tarihine kadar askerlik yoklamasını yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırmayan 1998 doğumlu gençler 1 Şubat 2018 tarihi itibari ile cezalı duruma düşecekler. Yoklama yaptırmak isteyen gençler lise diploması asli ve 1 adet fotokopisi ile lise mezunu olmayanlar sadece kimlikleri ile askerlik yoklaması yaptırabilmektedirler. Öğrenciliği devam eden 1998 doğumlu gençlerin ise ek-c 2 öğrenci belgelerini herhangi bir askerlik şubelerine götürmeleri veya göndermeleri yeterlidir.”

2018 Kahramanmaraş Askerlik Celp Dönemleri

Askere kaç tertip gideceğim diye merak eden Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı 1998 doğumlu yükümlülerin ne zaman silahaltına alınacağı Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Kahramanmaraş 'a bağlı 11 ilçenin hangi tarihte kaç ile asker aldığını gösteren bu listeye göre, Afşin, Ekinözü, Elbistan ve Nurhak 98/2 tertip olarak mayıs ayında, Onikişubat, Pazarcık, Çağlayancerit ve Dulkadiroğlu 98/4 kasım tertip olarak ağustos ayında, Göksun, Andırın ve Türkoğlu ilçeleri nüfusuna kayıtlı yükümlüler ise 98/1 tertip olarak şubat ayında askere alınacaklar.

Göksun, Andırın, Türkoğlu Şubat celbinde, Afşin, Ekinözü, Elbistan ve Nurhak Mayıs celbinde, Onikişubat, Pazarcık, Çağlayancerit ve Dulkadiroğlu Kasım celbinde askere alıncak.
 

Editör: Haber Merkezi