Afşin Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Erdoğan:
"Asgari ücret bin 600 TL olarak belirlenmelidir"
Afşin Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan, Türkiye'de asgari ücretin bin 600 TL olarak belirlenmesi ve vergilerin kaldırılması gerektiğini söyledi.
2015 yılında yapılan Asgari ücrete yüzde 6+6’lık zam geldi. Buna göre asgari ücret 2015 yılının ilk yarısında 946 TL, ikinci yarısında 1000 TL oldu. Afşin Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan, asgari ücret miktarı Türkiye'de asgari ücret bin 600 TL olarak belirlenmelidir ve vergilerin kaldırılması gerektiğini kaydetti.
2015 yılında yapılan asgari ücretle alakalı açıklama yapan Afşin Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Erdoğan: "Bilindiği üzere 2015 asgari ücret tutarları belirlendi. Yapılan görüşmelerde ne yazık ki yine asgari ücretle çalışan işçilerimizi memnun edecek bir sonuç çıkmadı.  Hükümet, işveren temsilcileri ve işçi temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonunu kendileri çalıp kendileri oynamıştır. Asgari ücretliye 2015 yılı ilk dönem için belirlenen rakam 949.00 TL dir, ikinci altı ay için ise 1000 TL olarak belirlendi. Türkiye'de yaklaşık 5 milyonun üzerinden asgari ücretle çalışan işçi bulunmaktadır. Aileleriyle birlikte bu rakam 15 milyona kadar ulaşmaktadır. Bu kadar insan açlık sınırının altında yaşamlarını devam ettirmeye mahkum edilmiştir."dedi.
Türkiye'de açlık sınırının 1400 TL olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'de açlık sınırı bin 400 TL, yoksulluk sınırı 4 bin TL ye yaklaştı. Asgari ücret ise bu rakamın çok altında kalmıştır. İşçilerimiz aldığı maaş ile ev geçindirmek, çocuk okutmak ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak başarısını göstermektedir. Ancak AKP hükümeti Türk işçisini adeta kaderiyle baş başa bırakmıştır. Açıklanan bu asgari ücreti kabul etmemiz mümkün değildir. Çünkü işçilerimizi açlığa mahkum edildi.  Yapılan 58 TL zamla asgari ücret her zaman olduğu gibi sefalet ücreti olmaya devam etmektedir. Türkiye ekonomisinin büyüdüğü ama milyonlarca emekçinin asgari ücreti söz konusu olduğunda unutulmakta. Ekonomi ile ilgili bütün parlak sözlerin üzerindeki yıldızlar dökülerek, ekonomimiz ancak bu kadarına yetiyor sözlerinin arkasına sığınmaya çalışıyorlar. AKP hükümeti milyonlarca liralık sarayı yapmaya gelince para var ama 5 milyonun üzerinde çalışanın ücretine gelince para yok diyerek işçiye verdiği değeri ortaya koymaktadır. 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 2014 yılının başına göre 350 TL artış göstermiş, gıda harcaması tutarına 8 ayın sonunda gelen ek 93 TL olmuştur. Asgari ücretin bu düzeyde belirlenmesinin sefalete ısrar anlamına geldiğini ifade ederek işçilerin taleplerinin işçileri kimseye muhtaç etmeyecek değerde olması gerekmektedir. "şeklinde konuştu.
Erdoğan, Türkiye'de asgari ücret bin 600 TL olarak belirlenmelidir ve vergilerin kaldırılması gereklidir. Türk işçilerinin her daim yanında olan ve mücadelesini bu yönde sürdüren Ülkücü İşçiler Derneği olarak biz bu haksızlığın karşısında susmayacak ve işçi kardeşlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Editör: Haber Merkezi