Afşin Öğretmenevi Müdürü Abdullah Gündüz, Afşin'de ilk defa 'Aşçılık Kursu' açılık kursu açıldığını söyledi.
Afşin'de açılacak Aşçılık Kursunun, Afşin Öğretmenevi Müdürlüğü, Afşin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Zümrüt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan bir protokol kapsamında açıldığını söyleyen Öğretmenevi Müdürü Gündüz, "Daha önce çevre il ve ilçelere gidilerek alınan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı aşçılık belgesi, 892 saatlik kursu başarıyla bitiren kursiyerler verilecek." dedi.
Uygulamanın Öğretmenevinde olacağını belirten, Gündüz"Kurumlarımız arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenecek olan kursun kayıtları başladı. Aşçılık kursuna katılmak isteyenler en geç 06 Ekim 2016 tarihine kadar Öğretmenevi'ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı aşçılık belgesi verilecek" diye konuştu.
Daha önceki dönemlerde Aşçı Çırağı ve Aşçı Yardımcılığı Kursu düzenlediklerini belirten Gündüz, "İlçemizde belge alımı noktasında eksikliği hissedilen Aşçılık Kursu düzenliyoruz. Kursa katılmak isteyenleri Öğretmenevi Müdürlüğümüze bekliyoruz. Burada uygulamalı eğitim vererek ilçemizdeki aşçılarımıza MEP onaylı belgelerimizi vereceğiz. 
Taşımalı sisteme yemek hizmeti devam ediyor!
Afşin Öğretmenevi Müdürlüğünün 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı içerisinde 3 bin 99 öğrenciye sıcak yemek hizmeti verdiğini  söyleyenGündüz, bu sene de bu hizmeti vermeye başladıklarını belirtti. 
Gündüz, "2016-2017 Eğitim Öğretim yılı içerisinde de 40 Taşıma Merkezine toplamda 3 bin ile 3 bin 500 öğrenciye öğleyin Sıcak taşıma Yemek hizmeti vermeye başladık" dedi.

Editör: Haber Merkezi