İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. Hulusi Arslan, gazetemizi ziyaret etti.
İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. Hulusi Arslan ve yine aynı üniversitede görev yapan Yrd. Doç. Mustafa Bozkurt gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.
Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ömer Kösebalaban ile kısa bir sohbet eden Arslan ve Bozkurt, Afşin’in özlemini, Yeşil Afşin Gazetesi’nden giderdiğini, önemli gelişmeleri de yine Yeşil Afşin Gazetesi’nden takip ettiğini belirtti. Yapılan kısa sohbet ardından İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. Hulusi Arslan ve Yrd. Doç. Mustafa Bozkurt gazetemizden ayrıldı.
 
Prof. Dr. Hulusi Arslan kimdir?
1964 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Altaş köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, orta ve liseyi Afşin İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1982-1984 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Elbistan Müftülüğünde İmam-Hatip olarak çalıştı. 1991’de Erciyes Üniversitesi İlahiyat fakültesinden mezun oldu. 1991-1995 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ayşe Baldöktü Çıraklık Eğitim Merkezinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı.
1994’te Prof. Dr. Cihat TUNÇ danışmanlığında “Fârâbî ve Gazzâlî’ye Göre Sudur ve Yaratma Nazariyelerinin Karşılaştırılması” adlı Yüksek Lisans tezini tamamlayarak, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden mezun oldu. 1995 yılında İnönü Üniversitesi Darende İlahiyat Fakültesine Araştırma Görevlisi olarak atandı. Doktora çalışmasını yine Prof. Dr. Cihat TUNÇ danışmanlığında “Mutezile’ye Göre İyilik ve Kötülük (Husn ve Kubh) Problemi” adlı teziyle 2000 yılında aynı Enstitüde tamamladı. 6 Ekim 2008 yılında Doçent, 2014 yılında ise Profesör oldu.
Fransızca ve Arapça bilen Prof. Dr. Hulusi Arslan, “Mâturidi’de İnsan’ın Yaratılış Hikmeti”, “Kelamî Açıdan Şia-Mutezile İlişkisi” “Kelam Tarihi ve Ekolleri” isimli özgün ve “Sistematik Kelam” adlı iki yazarlı kitapları bulunmaktadır. Ayrıca “Dinin Temel İlkeleri” adlı çeviri kitabı yanında değişik dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleleri bulunmaktadır
Evli ve üç çocuk sahibi olan Prof.Dr. Hulusi Arslan halen İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görevini süründürmektedir.
 
Editör: Haber Merkezi