Afşin'e bağlı Arıtaş Mahallesindeki vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek için başlattığı yardım kampanyasında 125 bin lira bağış topladı.

 Arıtaş Mahallesinde vatandaşların kendi aralarında başlattığı ve yediden yetmişe herkesin destek verdiği Mehmetçik'e destek kampanyası kapsamında toplanan 125 bin lira nakdi yardım Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na bağışlandı.

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatının önemine değinen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Türkiye'nin 21. yüzyılda sözü dinlenen, güçlü ve bölgesinde söz sahibi bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umudu olduğunu ifade eden Kaymakam Budan," Tüm dünya artık Türkiye ne yapacak, nasıl davranacak diye beklediği bir ülke konumuna geldi. Bu durduk yere olmadı.  Şuan bir örneğini hep beraber yaşayacağımız kadirşinas hemşehrilerimizin gayretleriyle ve iyi bir yönetimle bu hale geldik. Arıtaş Mahallesi’nden birkaç vatandaşımız Afşin Kaymakamlığımızı ziyarete geldiler. Başta Afrin’de mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere onlar için bir şeyler yapmak istediler. Çok kısa bir süre içerisinde 125 bin lira gibi bir yardıma ulaştılar. Bu parayı teslim alacağız ve Ziraat Bankası'na, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi Güçlendirme Vakfının hesabına Arıtaşlı hemşehrilerimizin adına yatıracağız." dedi.

Kampanyaya destek olan vatandaşlara teşekkür eden Budan," Dağdaki çobanımız koyununu, evindeki yatağını,  parmağındaki yüzüğü veren teyzemize kadar tüm mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. Bir lirasından, bin lirasına kadar hepsi bizim için kıymetli. Allah kabul etsin. Bu millet böyle olduğu müddetçe, vatandaşlarımız böyle olduğu müddetçe, ne bayrağımız iner ne de ezanımız diner. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.  Vatandaşlarımızdan ülkemizin çeşitli bölgelerinde mücadele eden Kolluk Kuvvetlerimize dualarını esirgememelerini diliyorum. Güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. İnşallah görevlerini layığıyla yerine getirip sağ salim evlerine dönerler." açıklamasında bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve huzuru için Zeytin Dalı Harekatını sürdürdüğünü söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Bizler tüm mazlumlara tüm mağdurlara yardım uzatan bir ülkenin vatandaşlarıyız. Şuan Afrin’de çarpışan 4 tane Arıtaşlı aslanımız var. Özellikle isimlerini söylemek istiyorum. Ahmet Atmalı, Zafer Bahçivan, İsmail Şirin ve Cuma Gevher. Tüm aslanlarımız orda, millet için, devlet için, bayrak için, ülke için İslam ümmeti için çarpışıyorlar. Buradaki yakınları ve hemşehrileride onları düşünüyorlar. Her an dualarıyla onların yanındalar. O aslanlarımıza da selamlarımızı sizlerin sayesinde iletiyoruz. Rabbim tüm ordumuzu esirgesin." diye konuştu.

15 gün içerisinde 125 bin lira gibi bir rakama ulaşıldığını ifade eden Arıtaş Mahalle Muhtarı Mehmet Candemir, " Mahallemizdeki vatandaşlarımız koyununu, kuzusunu satarak, cebindeki harçlığı ile başlatılan Mehmetçiğimize destek kampanyasına destek verdi. İnşallah bu tür kampanyaların devam etmesini istiyoruz. Çünkü askerlerimiz olmazsa bizler bu toprakların üzerinde yaşayamayız. Allah Mehmetçiklerimizin yanında olsun. Kampanyaya destek veren yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

-Arıtaş, Mehmetçik İçin Tek Yürek Oldu

Yardım kampanyasını sürdürmek istediklerini belirten Ömer Candemir, "Evde dinlenirken Yemliha Candemir beni aradı ve ne iş yapıyorsun dedi. Bende biraz şaka yollu her zaman kendi aramızda kullandığımız deyim olan yan gelip yatıyorum diye cevap verdim. Fakat Yemliha kardeşimiz ben yatamıyorum dedi ve ülkemizin, Mehmetçiklerimizin Afrin'de vermiş olduğu konuları anlattı. Ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde yardım kampanyası başlatmaya karar verdik. Arıtaş Mahallesi olarak tek yürek olduk. 'Konu vatansa gerisi teferruattır' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünden yola çıkarak, 'Bir çivi bir nalı, nal bir atı, at bir komutanı komutan bir orduyu, ordu koca bir ülkeyi kurtarır' diyen atamız Cengiz Han sözünü düstur edinerek Mehmetçiklerimiz için kampanyamızı başlattık ve 125 bin lira para topladık." dedi.

Yardım kampanyasına vatandaşların gönülden destek verdiğini ve duygu dolu anların yaşandığını dile getiren Ömer Candemir, şunları kaydetti:

"Kampanya sırasında babasının cüzdanından para alarak bize teslim eden çocuklar oldu. Ordumuz savaşta, benim parmağımdaki yüzüğün ne gereği var deyip, paraya dönüştürerek bizlere teslim eden teyzemiz oldu. Evde kullanılmamış yatağını, koyunlarını, kuzularını satarak paraya dönüştüren vatandaşlarımız oldu. Büyük küçük demeden bizlerin başlatmış olduğu bu kampanyaya destek olan tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından toplanan nakdi yardım Ziraat Bankası'na gidilerek, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı hesabına yatırıldı.

Programa, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Tuncer, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, kamu ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi