Yeşil Afşin Gazetesi Köşe Yazarı ve Afşin Kent Konseyi Tarihi Araştırmalar Bölüm Başkanı Araştırmacı Yazar Mustafa Köş’ün, araştırma yazısı 12 Şubat Kültür-Sanat-Edebiyat Dergi’sinde yer aldı.

Afşin Kent Konseyi Tarihi Araştırmalar Bölüm Başkanı Araştırmacı Yazar Mustafa Köş’ün, Milli Mücadelede Afşinli Kahramanlar isimli araştırma yazısı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 96. Yıldönümü için çıkartılan 12 Şubat Kültür-Sanat-Edebiyat Dergi’sinin birinci sayısında yer aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 96. Yıldönümü  dolayısıyla 12 Şubat Kültür-Sanat-Edebiyat Dergisi çıkartıldı. Derginin ilk sayısında Maraş’ın 22 gün, 22 gece süren kurtuluş mücadelesi ve ilçelerin savaştaki mücadeleleri yer alıyor.

Afşinli Yazar Köş’te, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 96. Yıldönümü için çıkartılan 12 Şubat Dergisinde, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinde kurtuluşunda Afşin’in önemli bir yer tuttuğunu belirten bir yazı yayımladı.

Köş, Milli Mücadelede Afşinli Kahramanlar isimli yazısında, Maraş’ın kurtuluşunda Afşin’den gönüllü olarak Kuvayi Milliye’ye  günülü olarak katıldıklarını ve kahramanca düşmanla savaştığını anlatıyor. Ayrıca savaşta, ilçemizden birçok şehit ve gazi askerimizin olduğunu belirtiyor.

Editör: Haber Merkezi