Verenel Derneğince Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş sınırında 100 dönümlük arazide "Verenel Köyü" kuruldu.

Verenel Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Özkan, yaptığı açıklamada, Arakan'daki mazlum ve mülteci Müslümanlara yardım elini uzatan derneklerinin 100 dönümlük alana kurduğu 7 kişilik 50'den fazla çadır evlerde yüzlerce Arakanlının yaralarını sardığını söyledi.

Oradaki vatandaşların yaşama tutunmalarına destek olmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Özkan, "Genel merkezimizin hayırseverlerimizin bağışlarıyla Arakan Verenel köyünde 27 su kuyusu açıldı. 350 aileye gıda yardımları, battaniye yardımları gerçekleştiriliyor. Arakan'da 500 çocuğumuza ayakkabı, mont, pantolon ve benzer kıyafetler hediye edildi. Verenel köyüne ayrıca çadır okul, mescit ve abdesthane yapıldı." dedi.

Dernek olarak gıda, su kuyusu, barınma, sağlık hizmetleri, giyim ihtiyaçları dışında mazlum çocukların eğitim de alabilmeleri için çalıştığını ifade eden Özkan, hayırseverlerin yardımlarıyla kurulan çadır okul projesi kapsamında 100 Arakanlı çocuğa Kur'an-ı Kerim ve rahle hediye ettiklerini belirterek, "Arakan'a yapılan yardım ve bağış emanetleri Verenel köyünde sahiplerine teslim ediliyor." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi