Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavları Elbistan’da yapılacağı bildirildi.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarının Elbistan’da yapılması yönündeki karar, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olacak. Alınan karar doğrultusunda EMYO’da koordinatörlük kurulacak.

Daha önce sınavlar için yılda 4 kez Kahramanmaraş ve çevre illere gitmek zorunda kalan ve başta Elbistan olmak üzere Afşin, Göksun, Ekinözü ile Nurhak ilçelerinde yaşayan Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, sınav merkezlerini değiştirerek 2014-2015 eğitim öğretim yılında Elbistan’da sınava girebilecek.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin, Elbistan’ın sınav merkezi olması yönündeki kararını kendilerine ilettiğini söyledi.

AÖF sınavlarının 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Elbistan’da yapılmaya başlanacağını kaydeden Prof. Dr. Karaaslan, bu sevindirici gelişmenin ardından Elbistan’da sınav koordinatörlüğü kurulacağını ifade etti.

AÖF’nin kendilerinden istedikleri sınav koordinatörlüğü için de Elbistan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici’nin önerildiğini belirten Karaaslan, “Elbistan ve kuzey ilçelerimizde AÖF sınavları için bir mağduriyet yaşanıyordu. Yılda 4 kez ve 2 gün yapılan sınavlar öğrencilerin zor anlar yaşamasına neden oluyordu. Önümüzdeki yıl itibariyle bu mağduriyetin ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte sınav koordinatörlüğünü biran önce faaliyete geçirip öğrencilerimizin işlemlerini yapmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Yollardaki mağduriyet bitiyor

Başta 2 yıllık önlisans eğitim programlarından mezun olanların, lisans diplomasına sahip olmak isteyenlerin ya da ikinci üniversiteyi okumak isteyenlerin başvurduğu Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) yapılan üniversite giriş sınavı sonucunda belli bir puan alan öğrencilerin de başvurularını kabul ediyor. Öğrenciler, okula devam etmek yerine kendilerine gönderilen ders kitapları ile hazırlanıyorlar. 2012 yılından önce yılda 2 defa da bu derslerden sınava tabii tutuluyorlardı.

Ancak AÖF, 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi itibariyle kredili sisteme geçiş yaptı. Bu da öğrencilerin güz ve bahar dönemlerinde 2’şer adet olmak üzere toplam 4 kez sınava girmesi anlamına geldi.

Öğrenciler, en yakın sınav merkezi olan Kahramanmaraş’a yaklaşık 170 kilometrelik zorlu bir yolculuktan sonra ulaşıp, 2 gün de il merkezinde kalarak sınavlarını tamamlamak zorunda kaldı. Çoğu öğrenci, günübirlik gidiş geliş yaparken azımsanamayacak sayıdaki öğrenci de otellerde, pansiyonlarda ya da yurtlarda konaklama yolunu seçti. İlçe merkezlerinden Kahramanmaraş’a ulaşımı sağlayan araçlarda yaşanan yoğunluk da öğrencilerin yaşadığı bu zorlukların tuzu biberi oldu.

 

 

Editör: Haber Merkezi