Afşin'de 3 mahalleyi sivrisinekler istila etti. Mahallede yaşayan vatandaşlar sivrisinekle mücadele edemeyince çareyi evlerinden dışarı çıkmamakta buldular.
Yaz ayının gelmesi birlikte Afşin ilçesi Anzorey, Deveboynu ve Aşağı Kargabükü mahallerindeki sivrisinek istilası vatandaşları hayatı yaşanmaz hale getirdi. Afşin Belediyesi’nin ilaçlama yapmasına rağmen bir türlü önlenemeyen sivrisinekler yüzünden birçok vatandaş mahallelerini terk ederek ilçe merkezine yerleşti.

HASTALIKLAR ARTIYOR
Sivrisinek yüzünden hastalıkların artığını kaydeden Anzorey Mahallesi Muhtarı Mahmut Alagöz, yetkililerin biran önce bu mahallelerde önlem alması gerektiğini kaydetti. Alagöz, “Uzun yıllardan beri sivrisinek ve salgın hastalıklarla uğraşıyoruz. Mahallenin belli ailelerinde talerimi hastalığı çıkmaya başladı. İlgili kurumlar belirli aralıklarla ilaçlama yapıyor. Ancak bu yeterli olmuyor. Mahallemizde birçok vatandaş ilaçlamasını kendisi yapıyor. Yine de bir türlü baş edemiyoruz. 10-15 yıl önce bu sorunlarımız yoktu. Ağaçlandırmanın artması ve sulu arazilere dikkat edilmemesi nedeniyle sivrisinekler çoğaldı. Aşırı derecede sivrisinek ve buna bağlı olarak hastalıklar çoğaldı. Bir türlü çözüm bulamıyoruz." şeklinde konuştu.
Mahallede yaşayan Nezehattin Alagöz ise, “Sivrisineklerden aşırı derecede rahatsızlığımız var. Gün aşırı, ikindi vaktinde balkona dahi çıkamıyoruz. Dışarıda herhangi bir sohbet etmek söz konusu bile değil. Akşamları evimizde pencere açamıyoruz, ışık yakamıyoruz. Açtığımız zaman gece geç saatlere kadar sivrisineklerle mücadele etmek zorunda kalıyoruz“ diye konuştu.

8 YILDIR ÇÖZÜLEMEDİ
Dönemin Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, çeşitli incelemeler için gittiği ve o dönemde köy statüsünde olan Deveboynu Köyü’ndeki vatandaşlar sivri sineği şikayet etmişti. Vali Tanılır ise, bu şikayet üzerine çalışmalar başlatmıştı. 8 yıl geçmesine rağmen sivrisinek sorunu çözülemedi.
Diğer taraftan her 3 mahallenin içerisinde geçen Göksu Irmağı’na kurulan Adatepe Barajı su tutmaya başlamasıyla birlikte sivrisinek sayısında ciddi artış oldu.
Mahalle sakinleri, yaşadıkları bu sorundan kurtulmak için yetkililerden çözüm bekliyor.

İHA/
FETHULLAH ARSLANTAŞ 
Editör: Haber Merkezi