Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Şampiyonası'nda Afşin Belediyesi Wushu Takımı çok sayıda birincilik elde etti.

5 Şubat Pazartesi günü Antalya'nın Kundubölgesindeki bir otelde düzenlenen Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Şampiyonası, minikler kategorisi yarışmalarıyla başladı. Minikler, yıldızlar, gençler, büyükler erkek ve kadın, Sanda ve Taolu kategorilerinde yapılacak şampiyonada 4 bin 500 sporcu mücadele müsabakaya Afşinli wushucular damgasını vurdu.

Afşin Belediyesi Wushu Takımı Antrenörü Bülent Binköl, Afşin olarak birçok derece elde ettiklerini belirterek, turnuvanın devam ettiği bilgisini verdi.

Türkiye'yi Avrupa ve dünyada temsil edecek sporcuların belirlendiğini söyleyen Afşin Belediyesi Wushu Takımı Antrenörü Bülent Binköl, "Turnuva büyükler kategorisinde devam ediyor. Minikler ve yıldızlarda farklı kilolarda Can Muhammet Kılınç Türkiye birincisi, Rabia Çalı Türkiye birincisi, Fevzi Çölbeyi Türkiye ikincisi, Miray Kimbel Türkiye üçüncüsü olarak minikler ve yıldızlar maçı sona erdi. Gençlerde ise dereceler Hilal Pemik Türkiye birincisi, Merve Özer Türkiye birincisi, Leyla Melis Türkiye ikincisi, Şevval Kara Türkiye üçüncüsü oldu. Buradan bizim tüm masrafımızıkarşılayanAfşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e, Yine Belediye Spor Kulübü Başkanı Yahya Arslan'a beni ve öğrencilerimibünyesine alan Halk Eğitim Müdürümüz Ahmet Şahan'a ve her zaman arkamızda olan İl Spor Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı'ya ve İlçe Spor Müdürümüz Asef Arslan'a sonsuz teşekkürler. Minikler de aldığımız madalya ve gençlerde aldığımız madalya sayısı 8'dir. 4 tane birincilik, 2 tane ikincilik, 2 tane de üçüncülük ile gençler ve miniklerin şampiyonası sona erdi. Bu almış olduğumuz madalyaları soba zehirlemesinden dolayı vefat eden yeğenim ve öğrencim olan kardelen kurtarana armağan ediyoruz. Ruhu şad olsun." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi