İlçeye bağlı Kaşanlı mahallesinde doğup 1981 yılında bir iş kazası nedeniyle hayatını kaybeden makine mühendisi Genco Yumuşak’ın ailesi anısını yaşatmak için kurulan kütüphanenin açılışı yapılacak.

Annesinin vasiyetini yerine getirmek ve vefat eden ağabeyinin anısını yaşatmak için ağabeyinin doğup büyüdüğü mahalleye çocukların faydalanacağı kütüphane kurma çalışmalarının tamamlandığını aktaran Göknur Yumuşak, şu ifadelere yer verdi:

“Genco Yumuşak, Ankara Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makina Mühendisliği bölümünden 1980 yılında mezun oldu. 1 yıl sonra Mersin'de bir iş kazasında 14 Mayıs 1981 yılında henüz 24 yaşında hayatını kaybetti. Annemin vasiyeti üzerine abimin mezarının bulunduğu Afşin’e bağlı Kaşanlı köyünde bir kütüphane kurduk. Kitap ya da bilgisayar göndererek bizimle dayanışma içerisinde olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kaşanlı merkez mahalle olduğu için bağlı 4 mezra var ve buradaki çocuklarımızda bu kütüphaneden yararlanma imkanı bulacaklar. Bize destek olan Kaşanlı Mahalle Muhtarlığımıza ve kitap bağışında bulunanlara teşekkür ediyorum”

Yumuşak, Genco Yumuşak Kütüphanesinin 18 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’da açılacağını belirterek ilgilileri davet etti.

Editör: Haber Merkezi