Kahramanmaraş Boğaziçi anaokulunun rehberlik servisinin başlattığı “anne okuluna” ebeveynler büyük ilgi gösterdi.

Anne Okulunda ebeveynlere, Çocuk gelişiminde doğru bilinen yanlışlar, anne ve babanın çocuk gelişimindeki aktif rolü, kişilik gelişimi, 3-6 yaş arasındaki çocukların gelişim süreçleri ve dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında yaşanmış olaylar örnek gösterilerek detaylı olarak yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Eğitimde her oturumda 20 kişi uygulamalı eğitim alıyor.

Anneler ‘anne okulunun’ sonunda çocuklarına karşı bakış açıları değişecek, çocukların ailelerine karşı iletişimi güçlenmesi hedefleniyor.


Psikolog Danışman Ve Rehberlik Öğretmeni Şaban Konuş, Geçen Yıl Tohumları Ekilen ‘Anne Okulu’ Bu Yılda Meyvelerini Vermeye Başladığını söyledi. “Geçen yıl tohumunu ektiğimiz. Bu yılda meyvelerini vermeye başladığımız bir okul ‘Anne Okulu’ Geçen yıl çok güzel çalışmalar yapmıştık. Bu yıl da bunun devamını istedik. ‘anne okulu’ olarak ve birçok çalışmaya başlamış bulunmaktayız. Modülümüz 6 haftadan oluşuyor her hafta bir buçuk saat şeklinde çalışmalarımız olacak Bizler ‘anne okuluna’ neden ihtiyaç duyduk! Neden böyle bir çalışma yapma gereksinimi duyduk. Şundan dolayı; Bir çocuk bile okuma yazma öğrenirken 1. Sınıfa gidiyor bir insan araç kullanmak isterken ehliyet alması gerekiyor ve kursuna gidiyor ama çevremize baktığımız zaman özellikle anne ve babalarımızın annelikle ilgili veya babalıkla ilgili bir eğitim almadığını görüyoruz. Bizlerde Boğaziçi Anaokulu rehberlik servisi olarak bunu bir ihtiyaç olduğunu gördük ve anne okulumuzu başlatmış olduk.”


Konuş, Eğitimin sonunda annelerin kazanımlarını iyi derecede olacağını söyledi. “Özellikle annelerimiz bu 6 haftanın sonunda şu kazanımları elde etmiş olacaklar. Öncelikle çocuklarına karşı olan bakış açıları değişecek daha sonra onları davranmaları onlara yaklaşımları daha farklı bir hale gelecek. Eşiyle çocuğuyla mutlu bir yuva kurmak için anne okulundaki bütün kazanımları elde etmiş olacaklar; Bizler burada özellikle annelerin çocuklarına karşı nasıl davranmaları gerektiğini bir zorluk olduğu zaman onlara karşı hangi etkinlikler uygulandığında o olumsuz davranışı olumlu hale getirdiğini öğretmiş oluyoruz. Unutmayalım bugün kolayı Seçen Yarın zorla uğraşır.”

Editör: Haber Merkezi