Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Afşinli hemşerimiz Fatma Berna Atmaca (Erdem), Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Saldırıda şehit olan askeri personel için ilk olarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tören düzenlendi. Daha sonra sivil şehitlerden şehitlerden  Fatma Berna Atmaca, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk, İbrahim Baran, Ertan Akgül, Mustafa Haliloğlu, Sedat Durgun ve Güner Altınok için Ankara Kocatepe Camiinde Cuma vakti cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından şehitler toprağa verilecekleri yerlere gönderildi. Şehitlerden Fatma Berna Atmaca Ankara'nın Eryaman ilçesinde; İbrahim Baran ve Ertan Akgül cenaze namazının ardından Cebeci Şehitliği'nde; Mustafa Haliloğlu Çankırı'da; Figen Gündüz Şereflikoçhisar'da; Meryem Yılmaztürk Kırıkkale'de; Sedat Durgun ise Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ile Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kuvvet komutanları, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Editör: Haber Merkezi