Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, ilk defa kurtuluş kutlaması etkinliği yapıldı.
Andırın-Kadirli Platformu ve Yazar Mansur Işıkbol’un organize ettiği program, Andırın Kaymakamı Haluk Koç’u ziyaretle başladı.
Andırın-Kadirli Platformu ve Işıkbol'a teşekkür eden Kaymakam Haluk Koç, "Eğer bir yörenin halkı, o yörenin insanları, kültürlerine kendi tarihlerine sahip çıkabiliyorlarsa biz onları hassaslaştırmak için bir damla misali katkıda bulunduk. Belli bir mevcut çalışma var bu mevzuda. Dahada ileriye götürebilmek için elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız” dedi.
Andırın-Kadirli Platformu Başkanı Kadir İslamoğlu, Çukurova'nın kurtuluşunun Andırın’dan başladığını ileri sürerek, "Mustafa Kemal Atatürk’ün yaveri yüzbaşı Osman Tufan, Çukurova’nın kurtuluş harekatını Andırın’dan başlatmıştır. Bu amaçla Atatürk’ün arkadaşı Gebenli Şakiri ziyaret ediyor, daha sonra Andırın'a gelip İbrahim Yaycıoğlu’nun evinde Çukurova’nın kurtuluş planları yapılıyor. Bizde Kadirli’nin kurtuluşunun başlangıç noktası olan Andırın’dayız bugün. 6 Mart 1920 Kadirli’nin kurtuluşu için ilk adım buradan atılıyor” dedi.
Türkiye'nin çeşitli illerden gelen kuvayı milliyecilerin katılımıyla caddede yürüyüş yaptı. Şehitlikte dua edilmesinin ardından kutlama etkinliği sona erdi.

Editör: Haber Merkezi