Proje Kenti Afşin projeleri kapsamında Afşin Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan "Bana Bir Masal Anlat" projesi uygulanmaya devam ediyor. Projeyle anaokulu öğrencileri  kütüphaneyle tanışma fırsatını yakaladı.

Afşin Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan "bana bir masal anlat projesi" kapsamında TEAŞ İstiklal İlkokulunda eğitim gören anasınıfı öğrencilerine kütüphanede masal kitapları okundu. Kütüphane yetkilileri, anaokulu öğrencilerine masal okuma saati düzenledi.

 Afşin Halk Kütüphanesi'nde oluşturulan masal odalarında küçük öğrencilere yetkiler tarafından masal kitapları okundu. Minik öğrenciler okunan masalları ilgiyle takip etti. Küçük çocukları kitap okumaya özendirmek amacıyla başlatılan çalışma ile kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Proje hakkında bilgi veren Afşin Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Metin Çinpolat, "İlçe kütüphanesi olarak, Afşin Kaymakamlığımızın başlatmış olduğu "Proje Kenti Afşin" projeleri kapsamında 'Bana Bir Masal Anlat' projesi ilçemizde uygulamalarına devam ediyor. İlçe kütüphanemizde oluşturduğumuz masal odalarında TEAŞ İstiklal Okulunda eğitim gören ana sınıfı öğrencilerine masal kitaplarını okuyoruz ve tanıtıyoruz. Ayrıca anaokulu öğrencilerimiz kütüphaneye ilk defa geldi. Bizlerde elimizden geldiği kadarıyla kütüphaneyi ve kitabı sevdirmeye çalıştık. " dedi.

İlçe genelinde kitap okuma kampanyasını devam ettireceklerini söyleyen Çinpolat, "Afşin Halk Kütüphanesi olarak amacımız küçük yaşta öğrencilerimizi kitaplarla tanıştırmak, kütüphaneyi sevdirmek, okumayı sevdirmek ve en önemlisi de okumanın ne kadar güzel bir şey olduğunu göstermek istiyoruz. İlçe genelindeki bütün vatandaşlarımızı Halk Kütüphanesine bekliyoruz." diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi