Milli güreşçi Serdar Böke, Akdeniz Oyunları'nda 3 kez birincilik kürsüsüne çıkan amcası Bekir Böke'nin izinden gidiyor.
Aslen Afşin ilçesinden olan ve spor yaşantısını halen Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor'da sürdüren 27 yaşındaki milli güreşçi Böke, Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda serbest sitil 84 kiloda altın madalya kazandı. Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanan Böke, antrenmalarını da ziyaret için geldiği baba ocağı Kabaağaç köyünde sürdürüyor.
- Amcasının örnek alıyor
Güreşçi bir aileden gelen başarılı sporcunun amcası Bekir Böke de aynı branşta 1951, 1955 ve 1959'daki Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanmıştı.
Böke, gazatemize yaptığı açıklamada, hedeflerini bir bir gerçekleştirmek istediğini söyledi. Amcasının 2010'da vefat ettiğini hatırlatan Böke, ailesinin neredeyse tamamının güreşle ilgilendiğini ifade etti. Güreşe küçük yaşta başladığını ve her zaman amcasını örnek aldığını dile getiren Böke, şunları kaydetti:
"Amcam benim şimdi kazandığım madalyayı 3 kez elde etti şu anda bende bu gururu yaşıyorum. Keşke amcam hayatta olsaydı da madalyamı ona getirebilseydim. Bu kısmet olmadı ancak bundan sonra kazanacağım madalyalarla onun yolundan ilerleyeceğim."
- Aynı ilçeden 3. şampiyon
Böke, amcasının ve kendisinin dışında aynı ilçeden Fevzi Kaynak'ın 1993 Akdeniz Oyunları'nda güreşte altın madalya elde ettiğini anımsattı. Afşin'de güreşe duyulan ilginin artmasını beklediğini vurgulayan Böke, "İlçemize bu oyunlardaki dördüncü altın madalyayı getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bölgemizde daha da başarılı sporcular yetişir" diye konuştu.
Kaynak ise Böke'nin iyi bir güreşçi olduğunu vurgulayarak, "1993'de düzenlenen Akdeniz Olimpiyatları'nda altın madalya alarak ülkemize ve Afşinimizi bu gururu yaşatmıştım. Şimdi 20 yıl sonra aynı gururu Serdar Böke yaşattı. İnanıyorum ki kendisi amcası gibi bir çok madalyayı ülkemize kazandıracak" dedi.
Editör: Haber Merkezi