Kahramanmaraş’ta uzman polisler, gezici hırsızları şüphe üzerine yakaladı. 

Altın kızlar diye tabir edilen kadınların bir ikamette sorgun yaptığı, ikamet sahibinin ise konudan haberdar dahi olmadığı belirlendi. Karşısında polisi gören ev sahibi, evinden çalındığını henüz öğrendiği yüzük ve parasını polisten teslim alarak téşekkür etti.

İl genelinde hırsızlık olayı yapma olasılığı olan gezici hırsızlık sebekelerine yönelik devriye atan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekibi durumundan şüphelendiği 3 kadını Kale civarında farketti.

Şüpheli kadınları yakalanan sivil polis ekibi, şüphelileri Asayiş  Şubeye ntikal ettirdi. Kadınların yapılan üst arama ve kontrollerinde toplam 570 lira para ve 1 adet altın yüzük ve 1 adet hırsızlık suçlarında kapı açmada kullandıkları plastik aparat elde edildi. Yapılan araştırmalar  sonucunda olaya maruz kalan ikamet sahibi müştekinin henüz meydana gelen hırsızlık konusundab haberi olmadığı anlaşıldı. Müştekiye konu anlatılarak müracaatı sağlandı. Ayrıca şahısların üzerinden çıkan yüzüğün ve parasının da ikametten çalındığını belirlendi. Cok sayıda sabıkası olan 19 yaşındaki Kader K., 17 yaşındaki M.K. ve 14 D.Ç. isimli bayanlar gözaltına alındı. Parmak izi tetkikine de götürülen gezici sebeke hırsızı bayanların cevre illerde de hırsızlık yaptıkları, M.K. isimli bayanın hırsızlık suçundan arandığı beklendi.

"Kapıları çekip gitmeyin, kilitleyin"

Öte yandan Kahramanmaraş  Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü  ekiplerinin gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalara devam ettiği aktarıldı.

Uyarıda da bulunan emniyet yetkilileri,bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli kadınların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini kaydetti.

Kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde basit yöntemlerle kolayca açılabileceğini aktaran yetkililer, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürülüp birkaç saniyede hırsızların içeriye girdiklerini en iyi yöntemin komşuya bile gidilse kapının kilitlenmesi olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi