Ziraat Bankası Afşin Şube Müdürü Hüseyin Akdokur, Hazine Müsteşarlığı tarafından başlatılan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının ilk ihracının Elbistan Ziraat Bankası Şubesinde 23 Ekim’de başlayacağını söyledi.

Yastık altında atıl vaziyette bekleyen ve 2 bin 200 tonu bulduğu tahmin edilen altınların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının ihracı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Afşin Şube Müdürü Hüseyin Akdokur, “ Altınını evinde saklayanları Elbistan ilçemizde 23-25 Ekim 2017 tarihleri arasından yapılacak olan kampanyaya tüm Afşinli vatandaşlarımızı davet ediyorum.” dedi.

Hazine Müsteşarlığı’nın ihraç edeceğini duyurduğu, Altın Tahvil ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için altın toplama işlemleri 2 Ekim 2017 tarihinden itibaren 4 ayrı ihraç programı çerçevesinde, 81 ilde, 254 ilçede ve bölgemizde aracı tek banka olarak belirlenen Ziraat Bankasının 331 şubesinde tüm hızıyla sürmektedir. Bölgemizde de Elbistan Ziraat Bankası Şubemizde 23-25 Ekim arası altın toplama kampanyası çalışmaları başlayacak.” açıklamasında bulundu.

İlk rakamların kampanyaya ilginin fazlasıyla olduğunu söyleyen Ziraat Bankası Afşin Şube Müdürü Hüseyin Akdokur,  “ Katılımın hızla artmasını bekliyoruz. Burada amaç, ekonomik faaliyet içinde yer almayan tasarrufların altın sahibine daha fazla saklama güvencesi sağlayarak ekonomiye dâhil edilmesi ve fiziki altınlar üzerinden yatırımcısına getiri sağlanmasıdır” diye konuştu.

Akdokur, “ Vadesinde yatırılan altının, altın olarak geri alınabilecek olması, piyasa ile karşılaştırıldığında daha fazla getiri sağlanması, sağlanacak faiz veya kira gelirinden vergi alınmayacak olmasının en önemli avantajıdır. Asıl amaç altınları kazanarak ülkeye kazandırarak güvenle saklanmasını temin edilmiştir. “dedi.

Altın toplama işleminin bölgemizde Elbistan Şubesinde 23-25 Ekim tarihleri arasında başlayacağını vurgulayan Akdokur, Afşinli vatandaşları kampanyaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi