Afşin'e bağlı Alpaslan Mahallesinde bulunan bir grup vatandaş 8 aydan beri sularının akmadığını gerekçe göstererek eylem yaptı.
Alpaslan Mahallesinde, çoğunluğu kadınların oluşturduğu bir grup vatandaş, 8 aydır sularının akmadığı iddia ederek Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Afşin Şubesinde eylem yaptı.
KASKİ Afşin Şubesi önünde bir süre slogan atan çoğunluğu kadınların oluşturduğu eylemciler, 4 bin nüfuslu mahallede suyun olmamasının önemli bir sorun olduğunu belirtti. Su eylemi için toplanan vatandaşlar KASKİ yetkililerinin yerlerinde olmaması sebebiyle Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ile görüşmek için Hükümet Konağına gitti.Afşin Hükümet Konağında Kaymakam Aksoy ile görüşen grup, mahallede yaşanan su sorunu dile getirdi.
Hükümet Konağında  toplanan gurup adına açıklama yapan Bekir Aktaş, " Mahallemizde çok ciddi su sorunu yaşanmakta ve mahalleli olarak dayanacak gücümüz kalmadı. Buradaki yetkililere gidiyoruz sorunlarımızı aktarıyoruz fakat sorunlarımız çözülmüyor. Mahalleli olarak toplandık KASKİ Afşin şubesine gittik fakat orada bir tek yetkili bulamadık. Bizlerde mahalleli olarak sorunlarımızı Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy'a anlatmak için gittik ve bizlere yol göstermesini istedik. 8-9 aydır evde sularımız yok. Artık evlerimizde tuvaletlere giremiyoruz. Başbakanımız , Türkiye'nin hiç bir tarafında yolsuz, susuz yer kalmayacak demişti. Fakat bizim Afşin'de uzun zamandır sular akmıyor, içecek suyumuz yok, KASKİ Afşin Şubesine gittik yetkili bulamadık. Mahalleli olarak Milletvekillerimizi ve Başbakanımızı göreve davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.
Daha sonra konuşma yapan Alpaslan Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara, "Alpaslan mahallesinde 8 aydır buyana sular akmıyor. Yetkililerle ne kadar görüşürsek görüşelim bizimle ilgilenmiyor. Çöllolardan çıkan sondaj suyunu getirelim dediler, onu da es geçtiler. Bugün mahalle sakinleri toplanarak KASKİ Afşin şubesine gittiler yetkililerle görüşmek için fakat kimseyle görüşemeden geri geldiler. Ardından Afşin Kaymakamımızı ziyaret ettik ve sorunumuzu kendisine aktardık. Şuanda halkımızın dayanacak gücü kalmadı. Alpaslan Mahallemizin sorunlarını vatandaşlarımız her yere iletiyor. Afşin terk edilmiş bir bölge değil, Alpaslan mahallesinde 8 aydır sular akmıyor ve her seferinde bunu dile getirmemize rağmen bir sonuç alınamıyor. Halkımız gerçekten de çok zor durumda, ihtiyaçlarını gidermek için su bulamıyor. Artık Alpaslan mahallesi olarak dayanacak gücümüz kalmadı, vatandaşın evinde sular akmıyor, çamaşırlarını yıkayamıyor ve gerekli temizliklerini yerine getiremiyorlar.  4 bin nüfuslu mahallede bu çok büyük bir sorun."dedi.
Alpaslan Mahallesinde su eylemi yapan vatandaşlar, yapılan açıklamadan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Editör: Haber Merkezi