Afşin’in en büyük mahallelerinden bir tanesi olan Alparslan Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin kişi sular akmadığından dolayı mağdur durumda kaldı.

Konu hakkında bilgi veren Alparslan Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara, “Mahallemizde 15 gündür sular akmıyor. Yaklaşık 5 bin kişinin evine su gelmiyor. Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, mevcut 2 kuyuda sağlıksız su olduğundan dolayı yeni bir su kuyusu açtı. Fakat bir türlü su veremediler. Su olamadığından dolayı mağduruz. Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi bu olaya biran önce bakmalı. Mahalle sakinleri isyan etmek üzere. Hizmet alanında olmamasına rağmen Afşin Belediyemiz konuyla ilgileniyor fakat imkânları yok. Kahramanmaraş Büyük Şehirdeki yetkililer bir gün susuz kalsınlar da ben kendileri göreyim. Mahalle sakinlerini taşkınlık çıkarmamaları için günlük kendileriyle görüşüyorum. Yetkililer biran önce bu olaya bakıp çözmesi lazım.  Afşin’de KASKİ görev yapmıyor, yetkilileri göreve davet ediyorum.”dedi

Diğer taraftan KASKİ Genel Müdürlüğü Alparslan Mahallesi’nde yeni bir kuyu açtı fakat su çamurlu olduğundan dolayı şebekeye verilemedi. Su normal hale döndüğünde şebekeye verilmesi planlanırken mahalle sakinleri, başka mahallelerden takviye su verilmesini istediler.

 

 

Editör: Haber Merkezi