Türkiye Diyanet Vakfı ve Kahramanmaraş Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına, Alman Patriot Birliği Komutanı Albay Stefan Drexler ile bazı askerlerinin de katılarak dua etmesi takdirle karşılandı.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Kahramanmaraş Müftülüğü tarafından aralarında şehit ve gazi aileleri, Gazi Kışlası'nda konuşlu bulunan Alman Patriot Birliği askerleri, aleviler, sanayiciler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı 400 kişiye iftar yemeği düzenlendi.

İftar davetine katılan Alman Patriot Birliği Komutanı Albay Stefan Drexler ile askerlerinin iftar programına özel bir gün oruç tutması, davetiler tarafından alkışlarla takdir edildi.

İftar programında konuşan İl Müftüsü Muhammet Gevher, "Belki ferdi dualarımız kabul olmayabiliyor, caiz olmayabilir ama toplu dualarımız ümit ediyoruz ki Mevlam onu terk etmeyecektir. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Allah onlara da bu vesileyle fırsat vermeyecektir. Aramızda çok değerli insanlar var, hep birlikteyiz. İnşallah bu birliğimiz kıyamete kadar sürecek. Mezarlarımız bir, düğünlerimiz bir özellikle iftarlarımız bir. Ülkemizin korunması anlamında ilimizde konuşlanan Alman dostlarımız, askerlerimiz var. Onlar da oruç tutarak aramızdalar" dedi.

İftar yemeğine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ile kamu kurum ve daire amirleri katıldı
Editör: Haber Merkezi