Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetelerinden biri olan Bild m Sonntag gazetesi, 23 Şubat'ta Almanya, Hollanda ve Türkiye savunma bakanlarının Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan patriotlara gerçekleştirdikleri ziyarette yaşanan olayların tutanaklarını ele geçirdi Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetelerinden biri olan Bild m Sonntag gazetesi, 23 Şubat'ta Almanya, Hollanda ve Türkiye savunma bakanlarının Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan patriotlara gerçekleştirdikleri ziyarette yaşanan olayların tutanaklarını ele geçirdi. Tutanaklara dayandırarak yaptığı haberde Türk generalin Alman askerine hakaret ettiğini yazan gazete, hakareti haberin başlığına taşıdı.
Gazete, Alman Ordusunun iç yazışmalarına dayanarak verdiği haberinde, Alman Savunma Bakanı Thomas de Maiziére'nin de içinde bulunduğu heyetin geçişi sırasında güzergahın kapalı tutulması emrinin verildiğini buna karşın yolu kullanmak isteyen Türk generale, Alman askerleri tarafından izin verilmediği aktarıldı. Gazete, Türk generalin bu duruma sinirlenip araçtan inerek önce askerlere "sg" dediğini sonra da saldırdığını öne sürdü. Ayrıca haberde, Alman askerlere küfür ettiği ve saldırdığı iddia edilen generalin ismi de paylaşıldı.
Tutanaklara dayandırılarak yapılan haberde Alman askerin, "Türk komutan bana bağırdı ve saldırıda bulundu. Hiçbir şekilde sinirine hakim olamadı. Komutanın ne ses tonunu ne de bedensel saldırısına karşı koyabildim" dediği, generalin ise konu hakkında bilgi vermediği kaydedildi.
Haberde ayrıca, Alman General Rainer Glatz, karşılıklı bir yanlış anlaşılmanın ortadan kaldırıldığını ve bu hususta gerekli tedbirlerin alındığını belirtildi. Olay hakkında Alman muhalefet partileri ise, olayın tekrarlanmaması ve Türkiye'nin özür dilemesi gerektiğini ifade etti.
NATO misyonu çerçevesinde Suriye'den gelecek olası bir füze saldırısına yönelik Kahramanmaraş'a konuşlandırılan iki Patriot bataryasında 300 Alman askeri görev yapmakta.
Editör: Haber Merkezi