Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın danışmanları ile birlikte, Türkiye’nin enerji havzası olarak gösterilen Afşin ­Elbistan bölgesinde incelemelerde bulundu.

Afşin­Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Atilla Dalbudak, A termik Santrali İşletme Müdür Vekili Mehmet Kahraman ve B Termik Santrali İşletme Müdürü Mustafa Has ile bir araya gelen Alış, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak, sahada incelemelerde bulundular.

Ziyarette, Özelleştirme ve Santraller Takip Daire Başkanlığı Şube Müdürü Okşan Bahtiyar da yer aldı.

Afşin­Elbistan B Termik Santralinin kömür sahası olan ve 2011 yılında yaşanan göçüğün ardından üretim durdurulan Çöllolar Kömür Sahası’nda ziyaret eden Alış, burada da firma yetkililerinden son durum hakkında detaylı bilgi aldılar.

Alış’la birlikte bölgeye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın danışmanının, kömür işletmeleri ve termik santraller ile ilgili rapor hazırlayacağı ve Bakan Albayrak’a sunacağı öğrenildi.

Yapımı planlanan Afşin­ Elbistan C, D ve E Termik Santralleri ile birlikte Türkiye’nin enerji havzası olarak bakılan Afşin­ Elbistan bölgesinde, Türkiye linyit rezervinin yüzde 50’ye yakın kısmı yer alıyor. Bölgede kamu yatırımı olarak yapılacak santrallerin yanı sıra, özel sektörün de bu konuda girişimleri bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi