Afşinli halk ozanı Aladeli’nin ‘Bal Gibi Söyle’ şiir Hacettepe Üniversitesi Türk Halk Müziği topluluğu tarafından bestelendi.

Afşin Arı Evi açılışı kapsamında Afşin’de konser veren Hacettepe Üniversitesi Türk Halk Müziği topluğunca, şiirlerinin bir kısmı Mahzuni Şerif, İsmail İpek ve Musa Eroğlu gibi halk ozanları tarafından bestelenerek plak yapılan Aladeli’nin (Haydar Kaya) ‘Bal Gibi Söyle’ eseri bestelenerek ilk defa Afşinli müzik severlerin beğenisine sunuldu.

Afşinli Halk Ozanı Aladeli’nin birbirinden değerli birçok eserinin bulunduğunu belirten Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Özkırım, “Bizler, Aladeli’yi Haydar Kaya’yı yine Afşinli fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin’in ‘Aladeli-Kimim Ben Hatırlat Bana’ kitabından tanıdık. Yazarımız Aladeli’nin şiirlerini derlemiş ve şiir severlerle buluşturmuştu. Kitapta yer alan bir eser bal ile arı ile haşır neşir biri olarak beni çok etkiledi. Aladeli’nin Bal Gibi Söyle söyle eseri benim kulaklarımda bir ezgiye dönüştü. Bu eseri TRT sanatçımız Metin Altun notaya döktü. Bu sayede Afşin’e bir arı evinin yanında bir de ballı türkü hediye etmiş olduk. Bu özel akşamda Afşinlilere hoş bir sürpriz yapmak istedik. Afşinli halk ozanımız Aladeli-Haydar Kaya’yı saygıyla anıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Söz: Aladeli (Haydar Kaya)

Beste: Aslı Özkırım

Derleyen: Mustafa Ertekin

Notaya alan: Metin Altun

Editör: Haber Merkezi