Afşin'de dün etkisini gösteren kar yağışı beraberinde kazaları da getirdi.

Afşin'e bağlı Kabaağaç Mahallesi'nde otomobillerin çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Kısık'ın kullandığı 46 D 0533 plakalı otomobil ile aynı yönde seyretmekte olan Suriye uyruklu Mahmut Akil'in kullandığı 06 LZF 45 otomobil Elbistan-Afşin karayolu Kabaağaç Mahallesi girişinde  çarpıştı. Kazada sürücülerden Mahmet Akil yaralandı. 112 Acil servis ambulansı ekipleri tarafından Elbistan Devlet Hastanesine kaldırılan yaralının tedavisi sürüyor. 
Kaza yapan araçlar trafik ekiplerinin incelemesinin ardından çekici ile bulundukları yerden kaldırıldı.

Dün bir çok kaza meydana geldi

Göksun-Kahramanmaraş Karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen trafik kazaları yer yer aksamalar yaşattı. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Kazalarda yaralananlar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Dün etkisini gösteren kar yağışında Göksun-Kahramanmaraş Karayolunda tırlar, tankerler ve otomobiller, kayarak devrildi. Diğer kazalarda da yaralananların olduğu ve çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi. Yan yatan ve devrilen araçlar, başka kazaların yaşanmaması için bulundukları yerden vinç yardımıyla kaldırıldı.

Kahramanmaraş Kayseri yolunu kullanacak vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Trafik polisleri de, sürücüleri zincirsiz ya da kar lastiksiz yola çıkmamaları konusunda sürücüleri uyardı. Karayolları 58. Şube Şefliği’ne bağlı ekipler ise, yolda kar küreme çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yolu açık tutmak için yoğun çaba harcarken trafik ekipleri de vatandaşa yardımcı oluyor ve kar lastiği ve zincir olmadan yola çıkan araçların yola devam etmesine izin vermiyor.

Editör: Haber Merkezi