1900 yıllarında Çobanbeyli bölge halkı tarafından temizliği ve cazibesiyle büyük bir ihtiyacı karşılayan Akpınar gölü son yıllarda kaderine terk edilerek bataklık haline geldi. 
Bölge halkı tarafından, ermişlerin gölü, ebeler kayası gölü ve Akpınar gölü olarak tabir edilen göl temizlenmediğinden zamanla kullanılmayarak içerisi yosun bağlayıp bataklık haline gelerek mahallede görüntü kirliliğine neden oldu.

Mahalle sakinleri Akpınar gölünün ıslah edilerek kullanıma açılmasını istedi.

Mahallenin eski muhtarlarından Mustafa Kılıç dedelerinin ve kendilerinin çocukluk zamanlarında kullandıkları Gölün eski halini çok özlediklerini belirtti. Kılıç, siyasilerden gölün ıslah edilerek mahallenin hizmetine sunulmasını amaçladıklarını söyledi. 

Seçimlerde gelen siyasilerden gölün ıslahına ilişkin söz aldıklarını belirten Kılıç, yaklaşık 1 senedir herhangi bir temizlik yapılmamasına gönül koyduklarını söyledi. Suyun tabanının yosun bağladığını belirten Kılıç, "Göl zamanında yaklaşık 150 dönüm arazi suluyordu. Etrafında yeşillik eksik olmuyordu. Bu bu güne kadar hiç kurumadı. Gölün yaklaşık 10 yerinden sular çıkıyor. Bilinçsiz mahalle halkı ve yolu yapanlar tarafından yol kenarındaki toprak suyun içerisine itildi. Göl zamanla yosun tutup kirlendi. Önceleri cam gibi olan ve köyün su ihtiyacını karşılayan göl şimdi kaderine terk edilmiş atıl durumda yetkililerden tek isteğimiz gölün bir an önce temizlenip kullanıma açılması" dedi. 

Belediye yetkililerinin birkaç kez  geldiğini belirten Kılıç herhangi bir sonucun çıkmadığını belirterek yapılacak hizmetin hızlanmasını rica etti.
Editör: Haber Merkezi