Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, 2015 yılının konfeksiyoncular açısından sıkıntılı geçtiğini belirtti. 
Son zamanlarda Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin kendilerini etkilediğine de dikkat çeken Akkurt, “Şuan için Rusya’dan herhangi bir mal talep edilmiyor. Bu bakımdan esnafımız zor durumda. Bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz” dedi.

7 yıla yakın süredir Kuzey Irak’a ihracatlarının olduğunu ve bu ihracatı devam ettirdiklerini belirten Akkurt, “2015 yılımız çok sıkıntılı geçti. 2016 yılından beklentilerimiz yüksek. Şehrimizde markalaşma sorunumuz var. Bir türlü dış pazara açılamıyoruz. 

Marka olmamız için öncelikle alt yapımız lazım. İmalat konusunda iyiyiz ama satışta çok iyi değiliz. Şehrimizde büyük ölçekli toptancılar olmadığı için markalaşamıyoruz. Çevre şehir olan Gaziantep’te birçok firma öne çıkıyor. Ve o ilimizde toptancılar olduğu için herkes orası talep ediyor. İyi bir imalatımız var ama bunu bir türlü iyi bir şekilde kullanamıyoruz. Gelecekten çok umutluyuz. 2015 yılımız sürekli seçim olduğu için bizler için durağan olmuştur” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi