Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, düzenlediği basın toplantısıyla 30 Mart yerel seçimleri öncesinde hazırladığı projelerini anlattı.
Prof. Dr. Akgemci, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ile MADO Evi’nde düzenlediği toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Sinevizyon eşliğinde sunum yapıp, projelerini kamuoyuyla paylaşan Akgemci, insan odaklı bir yönetim anlayışı belirlediklerini söyledi.
“Hayalimdeki Kahramanmaraş’ı huzurunuza getirmek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Akgemci, belirledikleri yol haritası ile 30 Mart’ta hedefe ulaşacaklarını ifade etti. Kentleri insana benzeten Akgemci, “Şehirlerde insanlar gibi sevgiyle büyür. Biz çocuklarımızı nasıl şefkatle, ilgiyle, özenle büyütüyorsak, kentimizi de öyle büyütmeyiz. Çünkü biz büyümeyi kontrol edemezsek şehirler bizi kontrol eder. Böyle olunca da gelecekte onulmaz sorunlarla karşı karşıya kalırız” diye konuştu.
Büyükşehir kavramıyla birlikte “şehir lideri” kavramının ortaya çıktığını dile getiren Akgemci, bu kavramda da belediye başkanlarının yer alacağını belirtti. Akgemci, “Belediye Başkanı olacak kişi de, kentin demografik yapısını bilecek, küreselleşme kavramını algılayabilecek, çevre sorunlarına duyarlı olacak, sosyal ilişkiler kuracak, sosyal dengeye önem verecek ve teknolojiyi de iyi kullanacak. Bu noktada ben dersime iyi çalıştım. Buraya gelirken de arkama bakmadım. Biz ayrıştırmaya değil, birleştirmeye, insanlar arasında köprü olmaya geldim” ifadelerini kullandı.
Belediye idaresini ise uçak kokpitiyle eşdeğer tutan Akgemci, “Biliyorsunuz bir uçağın kokpitinde binlerce düğme vardır. Şehirleri yönetmekte buna benzer. Yüzlerce problem vardır. Eğer siz kokpitte hangi düğmeyi ne zaman kullanacağınızı bilmezseniz sonucu ölümle sonuçlanabilir. Bu noktada biz, yerel yönetimlerde ne zaman ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. 30 yıllık akademik kariyerin ardından bugün bu noktadayız. İnşallah kentimize yeni ufuklar kazandırmak için yola çıktık. Sözlerimin sonunda sizlere Mevlana’nın selamlarını iletiyor, hakkımızda hayırlı olanın gerçekleşmesini niye ediyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ise 30 Mart seçimleri için gönül seferberliği başlattıklarını kaydetti. Bastırmacı, “Malumunuz, bölgenin ve ülkenin geldiği nokta ortada. Bu durumda milletimizin 30 Mart’ta demokratik kurallar çerçevesinde tepkisini göstermesini istiyoruz. Bizler adaylarımızla, teşkilatlarımızla gönül seferberliği başlattık. Bir değişim olması, şehrimizin ufkunun açılması için çalışma başlattık. Birbirinden güzel projelerle, şehrimizi daha yaşanılabilir yer yapmak için gayret edeceğiz. Bu nedenle 30 Mart seçimlerinden zaferle ayrılacağımıza inanıyoruz” dedi.
Açıklamaların ardından Akgemci ve Bastırmacı, gazetecilerin seçim çalışmalarına ilişkin sorularını cevaplandırdı.
Editör: Haber Merkezi