AKEDAŞ Elbistan İşletme Şefi Süleyman Öner, 1977 yılında yapılan Pınarbaşı Ana Dağıtım Merkezi’ndeki sistemin en son teknoloji ile yenilendiğini söyledi. eski sistemde açma-kapama işlemlerinin elle yapıldığını ifade eden Öner, yeni sistemde ise açma-kapamanın teknolojik cihazlar yardımıyla yapılacağını ve bu sayede elektrikte düzensizliğin ortadan kalkacağını kaydetti.
Pınarbaşı’nda bulunan dağıtım merkezindeki sistemin, Alman Schneider marka modüler hücreli cihazlar ile donatılacağını ve montaj işlemlerinin yaklaşık 15 gün süreceğini anlatan Öner, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Elbistan şehir merkezine elektrik sağlanan Pınarbaşı Dağıtım Merkezi 1977 yılında yapılmış ve o günün teknolojisini barındırıyor. Herhangi bir arıza durumunda açma-kapama işlemleri elle yapılıyor. Bu sistem nedeniyle zaman zaman sorunlar yaşanıyordu. AKEDAŞ olarak 800 bin TL’lik yatırım ile yeni sistem satın alındı. Alman Schneider marka modüler hücreli sistem, tamamen elektronik olarak çalışacak. İstenildiği taktirde veya acil bir durum söz konusu olduğunda Kahramanmaraş’tan veya başka bir yerden verilecek komutlar ile sistem açılıp kapatılabilecek. Bunun yanı sıra orta gerilim için kompanzasyon sistemi uygulayacağız.”
Sistemin montajının yaklaşık 15 gün süreceğini ve montaj süresinde dağıtım merkezinin devre dışı kalacağını belirten Öner, “Yeni sistemin montajı yaklaşık 15 gün sürecek. Bu süre zarfında Elbistan’ın elektriği direk olarak sisteme bağlanacağından, korumasız kalacak. Bu nedenle ilçe genelinde herhangi bir yerde arıza olduğu taktirde tüm Elbistan bundan etkilenebilecek. 15 gün sonra ise yeni sistem devreye alınacak, Elbistan çok daha kaliteli ve düzenli elektrik kullanmaya başlayacak” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi