Afşin’in 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Akdere İçme Suyu Şebekesinin Kaptaj Yapıları ve Tünelleri Proje Revizyonu işinin ihalesi yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin ve Elbistan ilçelerinin içme suyu sıkıntısının giderilmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile işbirliğiyle ortak bir çalışma başlatmıştı.

Boru döşeme işi ayrı, tünel işi ayrı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 5 Mayıs 2017 tarihinde içme suyu hattındaki inşaat ve boru döşeme çalışmaları ihaleye çıkmıştı. DSİ Genel Müdürlüğü bu ihalenin ardından İçme Suyu Şebekesinin Kaptaj Yapıları ve Tünelleri Proje Revizyonu işinin ihalesini gerçekleştirdi.

Yapılan revizyon ihalesi ile Kurudere ve Sarımağara kaynaklarındaki sular birleştirilerek, her iki ilçeye akıtılacak.

Afşin-Elbistan İçme Suyu Kaptaj Yapıları ve Tünelleri Proje Revizyonu İşi İhalesi, 5 Temmuz 2017 günü DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı. Kurudere kaynaklarından 4 adet kaptajla alınan suyun Tünel-1 den geçtikten sonra, Sarımağara kaynağından alınacak su ile birleştirilmesi ve Tünel-2 den sonra HV1 noktasına kadar olan mevcut projeler revize edilecektir. İhalede işin süresi 220 gün tutulurken proje tamamlandığında Afşin’e bağlı yerleşim yerleri ile Elbistan İlçesinin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçları karşılanacak.

Editör: Haber Merkezi