Afşin’in 100 yıllık su ihtiyacını cazibeli bir şekilde karşılayacak Akdere İçme Suyu Şebekesi Projesinin ihalesi bugün yenileniyor.

Daha önce Afşin için yapılan Akdere İçme Suyu Projesi’nin yarıda kalması ve yüklenici firmanın iş çıkartamaması nedeniyle ihale iptal edilmişti.

Akdere’nin ihalesi Sarımağara ile birleştirildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, geçtiğimiz günlerde Afşin’in 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Akdere İçme Suyu Şebekesi Projesinin ile Elbistan’a da cazibeli bir şekilde içme suyu sağlayacak Sarımağara İçme Suyu Şebekesi Poresiyle birleştirilerek yeniden ihale edileceğini duyurmuştu.

Başkan Erkoç: “Afşin ve Elbistan İlçelerimize cazibeli içme suyu kazandırmak adına DSİ ile ortak projeler yürütüyoruz. Afşin İlçemize Akdere Kaynaklarından getirilen suyla ilgili yapım çalışmaları devam ediyordu. Ancak bazı pürüzlerden dolayı müteahhit firma ile olan sözleşme feshedildi. Bunun üzerine Afşin içme suyu ve Elbistan İlçemize Sarımağara Kaynaklarından getirmeyi hedeflediğimiz içme suyu projeleriyle birleştirerek DSİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yeniden ihale edildi. Proje kapsamında iki kaynak birleşip daha sonrasında ilçelere ayrılacak. İki ilçemize hayat verecek olan bu büyük çalışmanın en kısa zamanda tamamlanarak Afşinli ve Elbistanlı vatandaşlarımıza kaynak suyu kalitesindeki suyun ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”açıklamasına bulunmuştu.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İçmesuyu Dairesi Başkanlığı tarafından bugün yapılan ihale kapsamında Afşin ve Elbistan ilçelerinin içmesuyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yaklaşık 75 km isale hattı ile gerekli tesisler inşa edilecek. İhaleyi alan firmaya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak ve  işin yapımı için 550 gün süre tanınacak.

Editör: Haber Merkezi