Afşin’in 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Akdere İçme Suyu Projesinin Su Alma Yapıları(Kaptaj) ve Tünelleri Proje Revizyonu” sözleşmesi imzalandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’e Akdere’den, Elbistan’a Sarımağara kaynaklarından DSİ 20. Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü İçmesuyu ve Atıksu Şube Müdürlüğü koordinesinde cazibeli olarak getirilecek içme suyu için  “Kahramanmaraş Afşin-Elbistan İçmesuyu Su Alma Yapıları(Kaptaj) ve Tünelleri Proje Revizyonu” sözleşmesi, Bölge Müdürü Sadullah Seven ve yüklenici firma yetkilileri arasında imzalandı.

Proje kapsamında, Kurudere kaynaklarından, 4 adet su alma yapısıyla alınan suyun Tünel-1 den geçtikten sonra, Sarımağara kaynağından alınacak su ile birleştirilmesi ve Tünel-2 den sonra inşaatı devam eden Afşin isale hattı işinin başlangıç noktasına (HV1) kadar olan mevcut projeler revize edilecek.

Proje tamamlandığında Afşin, Elbistan ve bağlı yerleşim yerleri ile Ekinözü ilçe merkezine içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçları karşılanacaktır.

Editör: Haber Merkezi