Afşin’in 100 yılık su ihtiyacını karşılayacak olan Akdere İçme Suyu Projesi’nin ihalesini alan firma bölgede incelemelerde bulundu, projenin yer teslimi de yapıldı.
Afşin’e 43 kilometre uzaklıkta bulunan Akdere’den Afşin’e bir hat döşenerek Afşin’e getirilecek. 51 milyon 300 bin TL gibi büyük bir rakamla ihalesi yapılan AK Dere İçme Suyu ile Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan ve Tanır kasabaları ile Emirli, Alimpınar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpınar, Büget, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü köylerinin 100 yıllık su ihtiyacı giderilecek. Geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Akdere İçme Suyunun yer teslimi de yapıldı.
Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebipekin, Afşin Belediye Başkan Yardımcıları, Afşin DSİ Müdürü Hikmet Böke ve İhaleyi alan Cem-Sel Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gürsul, Akdere’de incelemelerde bulundu.
İncelemeler sonrası konuşma yapan CEM-SEL Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gürsul, “Akdere Projesi Afşin halkına hayırlı uğurlu olsun. Çok kaliteli bir suyu Afşin’e götüreceğiz. Böyle bir belediye başkanını Allah, her ilçeye, her vilayete nasip etsin. Belediye başkanımızı kutluyorum böyle bir projeyi gerçekleştirdiği ve Afşin’e bu suyu kavuşturduğu için. Suyun kaliteli olduğunu içinde bulunan kırmızı benekli alabalık türünden anlayabiliriz. Afşin halkına hayırlı uğurlu olsun. Çok kısa bir zamanda Afşin’e götüreceğiz ve halkımız bu sudan faydalanacak. Afşin’in yanı sıra belde ve köylerimiz bu sudan faydalanacak. Projemize bu ay içerisinde başlamayı düşünüyoruz. Tarihine DSİ şube müdürümüzle karar vereceğiz ve en kısa zamanda başlayıp ihale bitiş tarihinden önce tamamlayarak projeyi tamamlamayı düşünüyoruz. “ dedi.
Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebipekin, “Cemal Bey’e çok teşekkür ediyorum Afşin halkının temsilcisi olarak, keşke bu merasimde belediye başkanımız Fazlı Aydoğan da olsaydı. Çünkü başkanımız bu işe çok emek sarf etti, en az iki buçuk- üç yılını bu projeye harcadı. Bu projeden bir ilçe merkezi, 6 kasaba ve 16 köyümüz faydalanacak. Hazır sudan daha kaliteli bir su Afşin halkımızın musluklarından akacak. Bu projenin Afşin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
-“2045’e kadar Afşin’in su ihtiyacını karşılayacak”
Afşin’in 2045’e kadar su ihtiyacını karşılayacağını kaydeden DSİ Afşin Müdürü Hikmet Böke, “Devlet Su İşleri olarak inşaatın 4 Aralık 2013 olarak yer teslimini yapmak için bir araya geldik. Proje 2045 yılana kadar Afşin’imizin, beldelerimizin ve köylerimizin içme suyunu giderecek bir projedir. Yöremiz açısından uzun zamandır beklenen bir projeye hayat vereceğiz. bunun yer teslimin müteahhit firmamızla yapıp işe başlayacağız.” dedi.
Heyet incelemeler ardından ilçeden ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi