AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Akdere İçme Suyu Projesi’nin ihalesinin yapıldığını belirterek, bu projenin Kahramanmaraş’ın ikinci büyük su projesi olduğunu belirtti.
Afşin Belediyesi tarafından yürütülen Akdere İçme Suyu Projesi’nin ihalesi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. 8 firmanın teklif verdiği ihale ye en düşük teklif 44 milyon 400 bin TL verildiği öğrenildi.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Akdere’den 145 kilometre isale hattıyla Afşin merkez, Tanır, Çoğulhan, Bakraç, Altunelma, Arıtaş, Çobanbeyli, Bakraç Kasabalarıyla birlikte Büget,  Tarlaçık,  Emirilyas, Emirli Başüstü,Alimpınar, Ördek, Kötüre, Gözpınar, Hüyüklü, Erçene, Çağılhan, Kabaağaç, Aldaş köylerinin ihtiyacı olan suyu karşılayacak.
Kahramanmaraş’ın en büyük ikinci su projesinin ihalesinin yapıldığını kaydeden AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “Ak Parti 10 yıldan buyana iktidarda ve bu süre içerinde ülkemize çok önemli yatırımlar ve hizmetler yaptı. Biz özellikle önümüzdeki dönemde Ak Parti iktidarının yatırımları devam edecek. bu doğrultuda Afşin’imizin en önemli ihtiyaçlarından bir olan su probleminin çözülmesine yönelik Akdere İçme  Suyu projesinin ihalesi gerçekleşti ve önümüzdeki günlerde ihalenin sonucu açıklanacak. İhalenin Afşin’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Editör: Haber Merkezi