Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Devir sürecini yakından takip ediyoruz ve çalışan arkadaşlarımız istemediği takdirde firmaya geçiş yapmayacağını söyledi. Akçul, " Sonuç ne olursa olsun sendika olarak işçilerimizin tırnağına zarar getirmeyeceğiz."dedi.

Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile kömür sahası olan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG-Werbund Elektrik’e devri konusunda sürecinin devam ettiğini belirtti.

Çeşitli ziyaretler için Afşin'e gelen, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Afşin Ziraat Odası Başkanına Hayırlı olsun dileklerini ileten Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’nün 20 yıllığına devredilmesi konusunda açıklama yaptı.

Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Akçul, "Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile kömür işletmesinin ERG Elektrik A.Ş. isimli firmaya 20 yıllığına devrini öngören devir sözleşmesinde devrin tarafları olan Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve firma yetkilileri arasındaki görüşmeler sürüyor.Her şey daha olup bitmiş değil. Devir teslim komisyonu bölgeye gelerek ayrıntılı bir şekilde inceleme yapacaklar. Şuanda kesin bir anlaşma yapılmadı. " dedi.

Akçul konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye Maden-İşçileri Sendikası olarak her zaman özelleştirmelere karşı durduk. Bundan sonrada karşısında durmaya devam edeceğiz. A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nde olan durum özelleştirme değil. İşletme hakkının 20 yıllığına devredilmesi söz konusudur. Şuanda bu konuyla alakalı hukuk süreci devam etmektedir. Devir durumu bu güne kadar 9 tane bakan görmüş fakat kesin bir netice alınamadı. Sonuç ne olursa olsun sendika olarak işçilerimizin tırnağına zarar getirmeyeceğiz. Devir sözleşmesini yakından takip ediyoruz ve çalışan arkadaşlarımız istemediği takdirde firmaya geçiş yapmayacak. Çalışan madenci arkadaşlarımız EÜAŞ bünyesinde hiç bir hak kaybına uğramadan  çalışmaya devam edecek. Devir tamamlandığı takdirde işçilerimizin bir kısmı burada kalacak ve isteyen kardeşlerimiz de nakil yolunu tercih edebilecekler."

Konuşmaların ardından Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Akçul'a ziyaretten dolayı teşekkür ederek, " Maden İş Genel Başkanımız Nurettin Akçul, bölgede çalışan işçilerimizin hakkını koruyacağınca inanıyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi