Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Genel Başkanı Nürettin Akçul, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’ndeki işçi açığının kapatılması için yoğun çaba gösterdiklerini ve işçi alımlarının devam etmesi gerektiğini belirtti.

Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, sendikasının Elbistan-Afşin Şubesi’ni ziyaret etti. Burada Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleri ve işçilerle görüşen Genel Başkan Akçul, "Afşin Elbistan Linyitleri’ne 300 işçi alınacak. Bu alımların devam etmesi, bölge ekonomisi için çok büyük önem arz ediyor” dedi.

Genel Başkan Akçul, madencilerle görüşmeleri sonrasında yaptığı değerlendirmede Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’ndeki işçi açığının kapatılması için bir süredir yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

AEL’in personel sayısındaki azalma nedeniyle alarm verdiğini her platformda dile getirdiklerini ve EÜAŞ’ın da bu talebi dikkate alarak 300 kişilik alım ilanını yayınladığını kaydeden Genel Başkan Akçul, “İşçi sayısı bakımından kritik seviyeye geldiğimizi hemen her platformda dile getirdik.  AEL’de 900 personelle hem A hem de B Termik Santrali’ni ayakta tutacak kömürü çıkarmaya çalıştığımızı anlattık. AEL’in norm kadrosu 2 bin 400 kişi. Ama sayı çok düşmüş durumdaydı. Tabii, işçi sayısındaki düşüşün hem işletmedeki üretim güvenliği hem de bölge ekonomisinde olumsuzluklara neden olduğunu her fırsatta dile getirdik. Taleplerimizin karşılanması noktasında ilk adımın atılması ve EÜAŞ’ın bu noktada gösterdiği hassasiyet bizleri sevindirdi” dedi.

İşçi alımı noktasında kamuoyu oluşturulması için Elbistan-Afşin Şubesi’nin büyük gayret gösterdiğini vurgulayan Genel Başkan Nurettin Akçul, “İşçi alımında kamuoyu oluşturulmasındaki büyük katkılarından dolayı sendikamızın Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ve yönetimine teşekkür ediyorum. İşçi alımının olmazsa olmaz olduğunu, işletmenin atıl duruma geçtiğini hep beraber anlattık. Siyasilere anlattık, raporlar yazıldı. Sonuç itibariyle şuanda 300 kişilik liste yayınlandı. İşsizlikle boğuşan kardeşlerimiz için sevindirici bir haber aldık” ifadelerini kullandı.

İşçi alımının devam etmesi gerektiğinin de altını çizen Genel Başkan Akçul, “Bu bölgenin istihdama ihtiyacı var. Bu sayısının da yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Bunun bir başlangıç olması dolayısıyla iyi bir şey. Arkasının gelmesi ve işçi alımının devam etmesi lazım. Bölgenin yeniden canlanması için bu şart. Elbistan, Afşin ve bölge ekonomisi için de bu gerekiyor. 1 istihdam, 10 nüfusa artı değer sağlıyor demektir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne işçi alımı noktasındaki ilk adımı attıkları için teşekkür ediyoruz. Toplu sözleşme ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Türk-İş’e derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Makas farkının giderilmesi için zaman zaman görüşmelerimizi yapıyoruz. İnşallah işçimizi memnun edecek bir sonuca ulaşırız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi