Afşin'e bağlı Kabaağaç Mahallesinde geçtiğimiz hafta bir alabalık tesisinde çıkan yangının itfaiye raporu açıklandı.

Tamamen yanan ve kullanılamaz hale gelen Gölpınar Alabalık Tesisi ile ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının Müdahale Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapor tamamlandı.

Daha önce elektrik tesisatında çıktığı tahmin edildiği yangın sebebiyle itfaiye ekiplerinin yapmış olduğu araştırma sonucunda, yangın sebebinin belirlenemediği kaydedildi.

İtfaiye ekipleri tarafından, yangının çıkış nedeni ile ilgili yapılan araştırma raporunda şu ifadelere yer verildi:

"Yangın söndürüldükten sonra yapılan inceleme ve araştırma sonucu 2 bin 300 metrekare kapalı alanı olan iş yerinin tamamen ağır hasarlı yanmasından kaynaklanan, yangına sebebiyet verecek herhangi bir iz ve delile rastlanmamış olup, yangının çıkış nedeni tespit edilememiştir" denildi.

Hasar raporunda ise, tesiste bulunan tüm demirbaşlar ve malzemelerin tamamen yandığı ve zarar gördüğü belirtildi.

- Enkaz kaldırma çalışmaları başladı

İtfaiye raporunun tamamlanmasının ardından, Afşin ve Elbistan ilçelerine hizmet eden alabalık lokantasını yeniden hizmete kazandırmak için çalışma başlatıldı.

Gölpınar Alabalık Tesisi Sahibi Haşim Böke, çıkan yangının ardından enkaz kaldırma çalışmalarını başladığını ve Afşin, Elbistan ve diğer çevre ilçelerin halkına hizmet eden tesisin en kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

- Olay

10 Nisan 2019 Çarşamba günü sabah 06.30 civarında ilçeye bağlı Kabaağaç Mahallesinin Akçırı mezrasında Haşim Böke'ye ait alabalık tesisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıkmış, tesisten alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirmişti.

Olay yerine Afşin, Elbistan ve Ekinözü ilçelerinden itfaiye ekipleri, Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı yangına 7 itfaiye aracı müdahale etmiş ve 2 buçuk saatlik çalışmanın ardından yangın söndürülmüştü. Çıkan yangında tesis tamamen kullanılamaz hale gelmişti.

Editör: Haber Merkezi