AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, “CHP iktidar olamayacağını biliyor, MHP iktidar olamayacağını biliyor. Bakın açık söylüyorum; paralel yapı da CHP de, MHP de şuanda alttan alttan siyaseti HDP’nin barajı aşıp aşmamasına kilitlemiş durumdalar. Ve gittikleri yerde şunu söylüyorlar, ‘bize oy vermeyecekseniz HDP’ye verin’. Çünkü maksat AK Parti’nin önünü kesmek” dedi. 
Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediyesi tarafından Dönüklü Mahallesi'nde Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine katılan AK Partili Mahir Ünal, muhalefeti eleştirdi.
CHP ile MHP’nin iktidar olamayacağını bildiğini kaydeden Mahir Ünal, “CHP iktidar olamayacağını biliyor, MHP iktidar olamayacağını biliyor. Bakın açık söylüyorum; paralel yapı da CHP de, MHP de şuanda alttan alttan siyaseti HDP’nin barajı aşıp aşmamasına kilitlemiş durumdalar. Ve gittikleri yerde şunu söylüyorlar, ‘bize oy vermeyecekseniz HDP’ye verin’. Çünkü maksat AK Parti’nin önünü kesmek. Ak Parti’nin önü kesilsin de, nasıl kesilirse kesilsin. HDP barajı aşarsa AK Parti anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşamaz. Ak Parti anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşamazsa eski Türkiye’nin kapıları kapanmaz. Eski Türkiye’nin kapıları kapanmazsa acaba eski iktidar günlerine, eski imtiyazlı günlerine dönüp dönebilirler mi onun hesabını yapıyorlar. Dertleri de tasaları da kendileri. Kendileri kazansın Türkiye kaybetsin umurlarında bile değil. O yüzden 7 Haziran bizim için önemli. 7 Haziran 2023 hedeflerimizin gerçekleşmesi açısından, evlatlarımız açısından ve temeli atılan bu müesseselerin yaşaması açısından çok önemli" dedi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imam hatipleri kapatacağını söylemediğini, ancak ‘8 yıllık kesintisiz eğitimi tekrar getireceğim’ dediğini hatırlatan Ünal, "İmam hatipi kapatacağım demenin başka yolu bu. Yarın diyecekler ki, yahu bu başörtüsü üniversiteleri olur da kamuda baş örtüsü olmaz. Ondan sonra yavaş yavaş tekrardan eski günleri eski Türkiye’yi ortaya çıkaracaklar. Ben bu ülkenin yüksek irfanı ve vicdanıyla, ferasetiyle bu oyunu bozacağına inanıyorum. Bu oyunun tutmayacağını biliyorum. Ama yinede diyorum ki, dikkatli olalım, hassas olalım” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi