Milletvekili Çitil: “Afşin için çalışmalara başladık”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin’de iftar yemeği verdi.

EÜAŞ Site 1 Sosyal Tesislerinde vermiş olduğu iftar yemeğinde Afşinli Partililerle bir araya gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, erken seçim ihtimallerini en son ihtimal olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Afşin’de verdiği iftar yemeğinin ardından konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, “Seçim bittiğinden bu yana partimizin duruşu aynı, elimizden geldiğince koalisyon için çalışacağız emek vereceğiz. Eğer bir erken seçim olursa Ak Parti bu seçimden güçlenerek çıkar” dedi.

Halkın, 7 Haziran Genel Seçimlerinde vermiş olduğu mesajın çok önemli olduğunu söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Çitil, “ 7 Haziran genel seçimlerinin ardından AK Parti olarak partimizin bütün kademeleriyle bir takım istişarelerimiz ve görüş alışverişlerimiz oldu. Seçimde aldığımız oy oranımızın değerlendirilmesini, analizini hem de bundan sonraki süreçte koalisyon ihtimallerini göz önünde bulundurarak partimizin alacağı tavır konusunu gündeme getirdik. AK Parti olarak biz elimizden geldiğince koalisyon için çalışacağız emek vereceğiz. Çünkü halkımız genel seçimlerde kimseye bir iktidar şansı vermedi. Halk, bizden gayret istiyor, emek istiyor. Halkımızın vermiş olduğu mesajın doğrultusunda elimizden gelini yapıyoruz. Koalisyon girişimleri sonuç vermezse ve erken seçime gidildiği takdirde AK Partinin rekor bir oyla iktidar olacağına inanıyorum.” Diye konuştu.

Koalisyon sürecini olumsuz bir havaya sokmak isteyen dış güçlerini olduğunu belirten Çitil, “ Koalisyon sürecinde dışarıda fırsatçı olarak bekleyen bazı ülkeler ve onların işbirlikçileri var. Bunlar olumsuz tavırlarını her zaman sergilemek için ve eski Türkiye’nin yeniden gelmesi için beraber hareket etseler de AK Parti olarak bizler her zaman bu oluşumun karşısında dik bir şekilde durmaya devam edeceğiz. AK Parti olarak Türkiye’yi en güzeli ile temsil etmeye çalışacağız. Emeğimizi ayrıca ortaya koyacağız ve  ekip ruhu içerisinde hizmet vereceğiz. Bundan sonraki süreçte Afşin’imize, ilimize hatta Türk İslam alemine hizmet etmek için çalışacağız. Dünya’da Türkiye gibi dimdik duran başka bir ülke yok. İnşallah bu yüzden bundan sonraki süreçte de ele ele devam etmeye çalışacağız.” Açıklamasında bulundu.

“Afşin için çalışmalara başladık”

Afşin-Göksun-Elbistan yolunun proje ihalesinin hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu söyleyen Çitil, “İçinde bulunduğumuz yıl içinde Afşin-Göksun-Elbistan yolunun ihalesi yapılacak. Ayrıca Adatepe Barajının sulama kanallarının ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Afşinli çiftçimiz için çok büyük bir önem arz eden Adatepe Barajının sulama kanalı ihalesi 320 Milyon TL'lik bir maliyetle yapıldı o bittikten sonra diğer ikinci kısmında ihalesi inşallah yapılacaktır.” Dedi

Sağlık alanında yatırımların devam edeceğini söyleyen AK Partili Çitil konuşmasına şöyle devam etti:

“Engelli kardeşlerimizin kullanabilmesi için bir adet ambulansımız Afşin Belediyesi Engelliler Merkezine tahsis ettik. Önümüzdeki günlerde 112 acil hizmetlerinde kullanmak için  4x4 bir ambulansımızı önümüzdeki günlerde teslim edeceğiz.Eshab-ı Kehf'imiz inanç  Turizmi açısından çok önemli.  Belediye Başkanımız ve Eshabı-ı Kehf Derneği Başkanımız Sıtkı bey ayrı ayrı projeler yapıyorlar. En son hazırlanan projelerde de 3 projemizin 2 si geçmiş, biz istiyorduk ki yine derneğimizin de  Sıtkı Can'ında takip ettiği projeler de geçsin. Fakat onlarda biri kalmış biz onu da geçti olarak biliyorduk, inşallah bundan sonraki süreçte hepsinin takibatçısı olacağız.”

 

Çitil’in iftar yemeğine Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi