Afşin’e bağlı Sevin Grubu Köylerinde yaklaşık 10 bin 500 dönümlük araziyi sulayacak olan Binboğa Gölet’inin Proje ihalesini alan firmaya yer teslimi yapıldı. Gölet, 2016 tarihinde tamamlanarak hizmete sunulacak.
2013 tarihinde proje ihalesini yapılan ve Sevin Köyleri tarafından yakından ilgilendiren Binboğa Gölet’inin proje ihalesini alan firmaya yer teslimi yapıldı. İhaleyi alan firma projeyi 1 yıl içerisinde tamamlayacak. 2015 yılında ise, ilk kazma vurulacak.
 
Sevin köylerine müjde veren AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “Binboğa Gölet’imiz Sevinde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. 10 bin 500 dönüm araziyi sulayacak bu gölet 40 metre derinliği olacak ve 500 bin metreküp gövdeye sahip olan Binboğa Gölet’imizin proje ihalesi 2013 yılında tamamlandı. 16 Ocak itibariyle projeyi alan firma tarafından sözleşme yapılacak ve yapımına başlanacak. İnşallah 2015 yılı içerisinde proje tamamlanacak ve yapım ihalesi gerçekleştirilecek, 2015 yılında inşaatı başlayacak. Sevin bölgemizde vatandaşlarımızın arazilerini sulanacak gölet sayesinde o bölgede insan göçünü önlemiş olacak. Bilindiği üzere Binboğa bölgesi temiz bir havaya, bozulmamış bir doğaya sahip. O bölgede geçmiş dönemlerde tarım yapılıyordu ama kuraklık nedeniyle insanlarımız oradan göç etti ve tarım yapmayı bıraktı. Biz bu projeyle bu yaşanan göçün önüne geçerek tekrar orayı tarım alanında cazibeli hale getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.
“Köyde göçü önleyecek”
Kurak arazilerin bu göletle suya kavuşacağını kaydeden AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “Sevin Gölet’imizin yer teslimi yapıldı, bu proje bizim için çok önemliydi. Bu projeyle 10 bin 500 dönüm arazi suyla buluşacak. 2013 yılından proje ihalesi tamamlanan ve yer teslimi Ocak ayında yapılan Sevin Gölet’i inşallah 2016 yılında hizmete girecek. Özellikle sevin gurubu köylerimizde yoğun bir göç yaşanıyordu. İnsanlarımız ekmekleri için, işleri için gurbete çıkıyorlardı inşallah bu projeyle bu bölgeye tekrar geri dönüş başlayacak. İnsanlarımız kendi topraklarında kendi evlerinde geçimlerini çok rahatlıkla sağlayacak. İnşallah bu projeden sonra sevin gurubu bölgesi Afşin’in ve bölgenin meyve ve sebze deposu olacak. Sevin Gölet’inin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi