Afşin’in tanınan siyasetçilerinden Mehmet Taşkale, yarın yapılacak AK Parti Afşin 6. Olağan İlçe Kongresi’nde başkan adayı olacağını açıkladı.

AK Parti Afşin İlçe Başkanlığına atanan Ünal Peköz’ün tek aday olarak katılması beklenen AK Parti Afşin 6. Olağan İlçe Kongresi’nde sürpriz aday çıktı. Yarın gerçekleştirilecek kongrede Afşin’in tanınan siyasetçilerinden Mehmet Taşkale’de AK Parti Afşin İlçe Başkanlığına aday olacağını söyledi.

Milletin adayı olarak sandığa gideceklerini belirten Taşkale, “ AK Parti Türkiye genelinde kongre sürecini başlattı.  3 Aralık Pazar günü AK Parti Afşin 6. Olağan İlçe Kongresi yapılacak. Genelde tek listeyle çıkılan bir seçim süreci yaşanıyor. Bizlerde delegelerimiz ve partililerimizin üstümüze gelmelerini ‘biz burada istediğimiz adayı seçemiyoruz’ serzenişlerine dur demek için milletin, halkın adayı olarak bu yola çıktık. İnşallah yarın delegelerimizin ve partililerimizin huzuruna çıkacağız.” Dedi.

Şuana kadar güzel geri dönütler aldığını söyleyen Taşkale, şöyle devam etti:

“Bizlere gösterilen teveccüh olumlu. Tek aday endişesi de var arkadaşlarımızda fakat bu durumu dilimizin döndüğünce çözüme kavuşturduk. Hiçbir yasak yok, herkes aday olabilir ve seçime girebilir. Biz de ülke ve Türkiye aşığı olarak yola çıkanlardan bir tanesiyiz. Delegelerimize ve Afşinli hemşerilerimize güveniyoruz. Onların dediği olacak. Partililerimiz gönüllerindeki tercihlerini sandığa yansıtacak. Bu ben olurum, diğer adayımız olur. Seçimden mutlu bir şekilde ayrılacağımıza yürekten inanıyorum. Olursa da olmazsa da biz AK Partiliyiz, sonuca saygılıyız. Yarın yaşanacak seçimlerin bir ilk olacağını, demokrasinin nasıl işlediğini ve halkın iradesinin nasıl sandığa yansıyacağını göstereceğiz. Partimizin bu seçimden güçlü çıkacağını ve partimizdeki kırgınlıkları, küskünlükleri sona erdireceğimizi göstereceğiz. Kazanan AK Parti olacak."

Yarın yapılacak olan İlçe Kongresinde Ünal Peköz’ün seçime tek liste ile gireceği tahmin ediliyordu.

Kongre saatine kadar uzlaşma olmazsa delegeler seçimde Peköz ve Taşkale'nin listesine oy kullanacak.

Editör: Haber Merkezi