Afşin'de, Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti ve MHP'nin 31 Mart yerel seçimleri için meclis üyeleri listesini de ortak hazırlayacağı açıklandı.

Kahramanmaraş ve ilçelerinde AK Parti ve MHP, yerel seçimde yapılacak iş birliği çalışmaları kapsamında ortak liste formülünü uyguluyor.

Edinilen bilgilere göre Afşin'de, 2014 yerel seçimlerinde alınan sonuç göz önünde bulundurularak 1 sıradan başlayarak tek sayılara AK Parti belediye meclis üyesi adaylarını, 2'den başlayarak çift sayılara da Milliyetçi Hareket Partisi belediye meclis üyesi adaylarını yazacak.

"Fermuar yöntemi"

Bu konuda her iki parti de çalışma yapıyor. Mevcut belediye meclis üyeliği dağılımı üzerinden hareket edilecek. Şu anda AK Parti’nin kaç, MHP’nin kaç belediye meclis üyesi varsa, liste yapılırken bu sayıların korunmasına özen gösterilecek. Meclis üyeliklerindeki sıralama ise 2014 yerel seçimdeki göre şekillendirilerek, “fermuar” yöntemi uygulanacak.

AK Parti ve MHP, ortak meclis üyesi aday listesini 19 Şubat 2019 Salı günü teslim edecek.

Konuyla alakalı açıklama yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "AK Parti Genel Başkanımız ve MHP Genel Başkanımız yapmış olduğu görüşmelerde Cumhur İttifakı kapsamını genişletti. Bu kapsamda 30 büyükşehir belediyesi ve ilçelerinde ortak meclis üye listesi hazırlanması kararı alındı. AK Parti ve MHP ilçe teşkilatı olarak da verilen formül kapsamında meclis üyesi listemizi hazırlayarak Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edeceğiz. Cumhur İttifakı olarak bizler Afşin'den en yüksek oyu almak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yerel Seçimlerin Afşin başta olmak üzere ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Cumhur İttifakı ile Afşin'de birlik ve beraberliğin sağlandığını dile getiren MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ise, "Mahalli İdareler Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında ortak belediye başkan adayını belirmesinin ardından ittifakı genişleterek ortak belediye meclis üye listesi hazırlama kararı aldı. Afşin'imizde Cumhur ittifakı olarak en yüksek oyu alacak. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, her açıklamasında ''Cumhur İttifakı''nın önemine değinerek, devlet ve milletin bekası için zorunlu olduğunu kaydetti. Ayrıca ittifakın hedefinin Türk milletinin istiklal ve istikbalini korumak, geleceğin güçlü Türkiye'sini kurmak olduğunu söyledi. Bizlerde bu birlik ve beraberliğin en iyi sonucu alması için üzerimize düşen görevi yapacağız." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi